- «Fable IV» kommer i 2013

Sagaen fortsetter.

22. august 2011 10:22

Peter Molyneux hadde med seg et nytt prosjekt til E3-messen i juni. «Fable: The Journey» ble formelt annonsert under Microsofts pressekonferanse – et spill som er bygd for Kinect-sensoren til Xbox 360 og som skal være ferdig neste år.

«The Journey» er ikke en oppfølger til fjorårets «Fable III», men noe slikt kan også være på vei. For Official Xbox Magazine avslører «Fable IV» i oktoberutgaven, skriver Loud Mouthed Gamers. Det blir videre hevdet at «Fable IV» skal være i butikkene i 2013, men utover det er det sparsommelig med informasjon.

Det eneste som er sikkert er at Peter Molyneux snart vil begynne å legge ut i det vide og brede om hvordan dette spillet skal revolusjonere. Det har han gjort i forkant av hver eneste «Fable»-utgivelse siden det første spillet kom i 2004. Etter lanseringen er han derimot brutalt kritisk og selvransakende, som da han tidligere i sommer snakket om skuffelsene forbundet med «Fable III».

- Jeg skammer meg over det for å være helt ærlig. Og jeg tar ansvaret. Når man opplever noe slikt, som kan føles som et spark i trynet, må du bare samle deg og slåss hardere. Jeg syns fortsatt det er et bra spill. Jeg syns bare ikke det var et fantastisk spill. Likevel solgte det fem millioner eksemplarer, sa Molyneux til Gamasutra.

Han syns «Fable III» var for dårlig balansert, inneholdt for mange feil og skyldte på kort utviklingstid.

- Det er vanskelig å være helt ærlig uten å fornærme mennesker, men når jeg leser en anmeldelse som hevder det manglet kvalitet, er jeg faktisk enig.

- Du må huske på at Lionhead aldri har lagd prosjekter det har tatt mindre enn to år å ferdigstille. Dette var den første gangen vi ble nødt til det, sa Peter Molyneux i Gamasutra-intervjuet.

Hverken Microsoft eller Lionhead Studios har offisielt bekreftet at «Fable IV» er på vei, men tidligere i år gikk spillskaperne ut og ba «Fable»-fans om å delta i en spørreundersøkelse for å finne ut hva som kan forbedres og hvor veien videre bør gå.

Slik ble «Fable: The Journey» annonsert, under Microsofts E3-pressekonferanse i juni. Dette spillet er ventet til neste år, og kommer kun ut til Xbox 360:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3