Fable II: See the Future

Da var det på tide å børste støvet av bikkja og knaske mer selleri. Albion er klar for besøk igjen.

Det vil si, Albion og Albion. Murgo, krimskramshandelsmannen som solgte deg spilledåsen på begynnelsen av «Fable II», har satt opp sjappe på Bowerstone Market.

Her pusher han nips det hviler forbannelser over. Som alle vet, så inneholder en hver forbannet pyntegjenstand med respekt for seg selv en hel liten verden.

Det er disse verdenene som nå skal utforskes.

Les også: Vår anmeldelse av «Fable II».
Les også: Vår anmeldelse av den første utvidelsen, «Knothole Island».

IT’S A SMALL, SMALL WORLD

Dessverre ligger trykket på liten. De to verdenene Murgo selger, i form av en snøkule og en hodeskalle, tar ikke mer enn én time – halvannen, å jogge igjennom.

Det er nå i hvert fall gøy så lenge det varer. Plass har det blitt til utkledning, enkel problemløsning og flere fiender.

Så, etter å ha brakt fargene tilbake til eventyrbyen i snøkula og lekt med kostymer på kirkegården i hodeskallen, er det duket for «See the Future» sin forhåndsannonserte sniktitt på veien videre for «Fable»-serien.

Sniktitten serveres i form av en interaktiv trailer, og den er over på et kort minutt. Jess, så fort går det, og man føler seg ikke veldig mye smartere etter å ha sett den.

Molyneux har hintet om at «Fable» kanskje kommer til å ta en ny retting. Traileren er sikkert åpen for fortolkning. Jeg er derimot så skuffet at jeg ikke gidder involvere meg i spekulasjonene.

I løpet av disse to korte oppdragene og filmen, er det heller ingen moralske valg som skal tas. Hvorvidt du er god eller ond spiller med andre ord liten rolle.

OG HVA ELLERS?

Som med den forrige utvidelsen, «Knothole Island», byr denne pakken på få om noen utfordringer.

Pengene fra eventuelle hus du har leid ut har også fortsatt å tikke inn mens du ikke har spilt, med det resultat at penger om mulig er enda mer uinteressant enn sist gang du tittet innom.

Monetære premier er med andre ord nokså meningsløse, men de er fortsatt i høyeste grad til stede.
Hyggelig er det at man i denne tilleggspakken får tilgang på en emote til bikkja som tidligere bare kunne låses opp ved gjennom Lionheads’ Xbox Live «Fable II Pub Games».

Dette gjør det mulig å samle inn de siste achievementene, selv om man ikke har punget ut for minispillene.

Av nye leketøy er det flere klær, hårsveiser og sminke. Morsomst er kanskje at hunden kan fôresmed magiske drikker som endrer dens rase.

Sist på listen over innhold er en nye Colloseum modus. Her er det flere kampbaserte utfordringer. Greit tidsfordriv hvis man har forelsket seg i «Fable II» sin slossmotor.

Alt i alt en kort, helt på det jevne, og for all del relativt rimelig pakke. Pålydende er ikke mer enn 46 ståler, men er det egentlig verdt pengene?

På mange måter er ikke «See the Future» stort mer enn et glorifisert hint om Fable-seriens videre retning.

Med mindre du har ekstreme «Fable II»-abstinenser eller absolutt vil skrape sammen alle achievements, foreslår jeg at du finner sniktitten på en eller annen nettside, og sparer pengene dine.

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3