Fable II: Knothole Island

Kort, men koselig gjensyn.

For 800 Microsoft poeng (ca. 65kr) kan du nå få skyss med ubåt fra Bowerstone Market. Turen går til Knothole Island – «Fable II»'s nye, nedlastbare øy.

Det første som slår deg etter å ha kommet i land er den imponerende pene snøstormen som herjer. «Fable II» var absolutt et vakkert spill, men med utvidelsespakken har Lionhead lagt lista enda høyere.

Les også anmeldelsen vår av «Fable II».


NYE OPPGAVER OG GJENSTANDER

Knothole blir sakte kvalt av isen som dekker alt. Landsbyhøvdingen har derfor huket tak i Albions største helt, meg eller deg ja, for å rydde opp.

Øyas tre templer inneholder hver sin artefakt som alle har en spesiell effekt på det lokale været.

For hver værtype kles øya opp i nye grafiske gevanter, og det er en fornøyelse å utforske omgivelsene mellom tempelrundene.

Værtemplene er dessverre nokså generiske. Lignende utfordringer i «Fable II» var på ingen måte revolusjonerende, men de var i hvert fall mer variert enn ”spak-og-bryter”-festene vi her får servert.

Spesielt lang tid tar det heller ikke å komme seg fra start til mål. Går en inn for å pløye gjennom kan en gjøre seg ferdig med templene på et par timer. Å få med seg absolutt alt øya har å tilby tar ikke mer enn et par timer til.

Ellers består Knothole av mer av alt som gjorde ”Fable II” artig. Her er det flere klær og utstyr, blant annet heldekkende rustninger. Nye eliksirer med artige effekter, flere hus å kjøpe, mennesker å plage eller forføre, og de samme gamle monstrene å jule opp, riktignok iført ny grafisk sminke.

FÅ UTFORDRINGER

Har du allerede rundet hovedspillet vil øya på utfordringsskalaen skåre akkurat null. En karakter halvveis gjennom fabelen vil derimot møte en del motstand. De få moralske valgene en blir stilt overfor er heller ikke tilpasset erfarne helter.

Med tanke på de åtte og en halv million gullpengene jeg allerede drasset rundt på, var ikke de ti tusen judasmyntene jeg ble tilbudt for å gå bak ryggen på øyas befolkning spesielt fristende.

Så, er Knothole verdt et besøk?

Som selverklært ”Fable II”-fantast var utvidelsespakken en velkommen unnskyldning til igjen å besøke Albion, utforske øya, og rote frem de siste achievementene.

Om du på den annen side fikk nok «Fable II» etter ditt siste besøk, tilfører ikke Knotøya nok til å rettferdiggjøre billettprisen.

Litt kort, men et koselig gjensyn, så lenge det varer.

PS: Verken den generelle oppdateringen eller denne nedlastede tilleggspakken har fått min savnede kone hjem igjen *snufs*.

Diskuter anmeldelsen i vårt forum.

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3