«Everquest»-skaperen er død

Revolusjonerte onlinesjangeren.

20. november 2019 12:09

(PressFire.no): Det er i et innlegg på Pantheon: Rise of the Fallen» sin Facebook-side at kollegaene bekrefter at spillskaperen Brad Mcquaid har gått bort.

Ifølge innlegget døde han i sitt hjem natt til tirsdag og ble bare 51 år gammel.

McQuaid er kjent som mannen bak «Everquest» (1999) - spillet som i stor grad blir regnet blant spillene som i sin tid revolusjonerte onlinespill og starten på det moderne massive onlinerollespillet.

Spillet er fremdeles levende den dag i dag – tjue år etter.

- Brad var en visjonær, en mentor, en kunstner, en venn, en ektemann, en far. Han berørte tusenvis av liv med sine drømmer og konsepter. Han forandret landskapet til dataspill foralltid. Hen blir dypt savnet og for alltid husket i livet og i «Pantheon», heter det i innlegget.

I ettertid har McQuaid også jobbet på «Vanguard: Saga Heroes» og har de senere årene jobbet med det som skulle bli den åndelige oppfølgeren til «Everquest» - «Pantheon: Rise of the Fallen».

Spillet fikk 400 000 dollar i folkefinansiering i 2014 og har siden 2017 eksistert i en pre-alpha-versjon. Nyheter om lanseringsdato er forventet å være rundt hjørnet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3