Eventyrlig Dragon Quest-salg i Japan

Nintendo DS-spillet «Dragon Quest IX» tar Japan med storm.

15. juli 2009 13:52

«Dragon Quest IX» på Nintendo DS solgte hele 2.32 millioner eksemplarer på to dager i japan.

Her hjemme er Final Fantasy den rollespillserien som forbindes mest med japanske rollespill. Og selv om Final Fantasy-serien selger mest i vesten, er det faktisk Dragon Quest-serien som er den mest populære serien i hjemlandet.

SLÅR REKORDEN?

«Dragon Quest VIII», som kom på PlayStation 2, var den forrige storselgeren i serien. Det solgte hele 2.23 millioner eksemplarer på to dager, og ble med 3 millioner solgte eksemplarer på én uke, tidenes raskest selgende spill i Japan.

Nå kan det se ut til at den gamle rekorden kan bli slått av «Dragon Quest IX», som også ble velsignet med hele 40 av 40 poeng i det japanske spillmagasinet Famitsu.

«Dragon Quest VIII» ble i sin tid belønnet med svært respektable 39 av 40 poeng.

Square Enix har samtidig annonsert at Dragon Quest-serien har rundet 50 millioner solgte eksemplarer verden over.

Til informasjon kom det tidligere i år tall fra selskapet om at Final Fantasy-serien har solgt over 75 millioner eksemplarer.

Square Enix kjøpte også tidligere i år Eidos for å styrke sin satsing i det vestlige markedet, noe som gjør at selskapet blir et av de aller største spillselskapene i verden.

«Dragon Quest IX» er eksklusivt for Nintendo DS og ingen dato for verken USA eller Europa er foreløpig annonsert.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3