«EVE Online» blir free to play

Gratisutgave kommer i november.

1. september 2016 13:39

(PressFire.no): «EVE Online» har alltid vært et ekstremt hardcore sci-fi-spill, uten noen håndholding eller særlig inngripen fra utviklerne. Det har gjort at spillet har vokst dynamisk over lang tid, og spektakulære ting har skjedd på veien.

Men læringskurven har kanskje vært litt bratt, og med bare en tidsbegrenset prøveperiode tilgjengelig for de som bare ville sjekke ut spillet, så har det kanskje vært litt vanskelig for noen å ta steget.

Derfor blir det interessant å se massene (potensielt) komme susende inn når utvikler CCP Games legger til en gratisvariant i november.

Alle vanlige kontoer, altså de som betaler, vil nå få «Omega»-status, og de som velger å gå for gratisutgaven blir satt til «Alpha»-status.

Det er på mange måter en ny utgave av trial-versjonen til spillet, uten noen tidsbegrensning.

- Omega kan forklares på en veldig enkel måte: Det fungerer akkurat sånn som kontoene alltid har, skriver utviklerne i en lengre bloggpost, hvor de spesifikt aldri bruker begrepet «Free To Play».

Nye spillere slipper med andre ord å betale, men får også begrensninger i hva de kan foreta seg. De vil kun ha tilgang til spesifikke skills og skill levels, og kan bare bruke Tech One-skip i Frigate, Destroyer og Cruiser-klassene.

Om du er en returnerende bruker som tidligere betalte blir det hele litt tricky. For eksempel kan det hende at du har skills, skip eller utstyr du ikke «får lov» til å bruke med gratiskontoen. Disse blir skrudd av, eller slutter å fungere den første gangen du docker.

I bloggposten svarer CCP Games på en haug spørsmål rundt hva som spesifikt skjer fremover, men det virker som om communityet har respondert godt til endringene.

Så får vi se om serverne tåler pågangen i november...

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3