Etterlengtede «The Day Before» ble gigantfiasko

Studioet legger ned etter bare fire dager.

12. desember 2023 07:00

(PressFire.no): Et av de mer etterlengtede spillene som skulle komme på Steam i desember var «The Day Before» fra utviklerstudioet Fntastic.

Spillet skulle være et massivt flerspiller zombie-overlevelsesspill ikke ulikt «DayZ», med mange av de samme elementene som gjorde det survival-spillet så populært, men satt til en moderne storby.

Videoer fra spillet, som vi i dag vet ikke har noe med det ferdige spillet å gjøre, fikk folk gira på konseptet – men utsettelser fulgte utsettelser, og lite konkret kom fra utviklerne.

Med unntak av flere videoer fra spillet som ikke viste noe gameplay, og etter hvert videoer som var ganske langt unna det vi hadde sett fra spillet for flere år siden.

Det gjorde at skepsisen begynte å bre seg.

Tre dager før utgivelsen postet utviklerne en liste over hvem de ville takke før spillet kom ut. Der brukte de heller tiden på å bedyre at dette ikke var en «scam», at de ikke har gjort en «asset flip»

Til tross for dette – og den nevnte skepsisen – kom spillet ut og solgte titusenvis av eksemplarer på lanseringsdagen.

For spillerne ble det raskt klart at spillet er en aldri så liten katastrofe – et tomt spill som gjorde det absolutte minimum for å kalle seg et overlevelsesspill.

Enorme serverproblemer og haugevis med mangler og bugs var det eneste som krydret det vasstrukne kneipbrødet spillet viste seg å være. På kort tid hadde spillet tusenvis på tusenvis av «overveldende negative» brukeranmeldelser – og folk ønsket pengene sine tilbake.

Det kan det se ut til at blir vanskelig: Bare fire dager etter lanseringen sier utvikler Fntastic at de legges ned.

Den siste sjansen de hadde var at spillet skulle ha en god lansering som dro inn penger.

– Dessverre så har «The Day Before» feilet finansielt, og vi har ikke pengene til å fortsette, skriver selskapet på Twitter.

– Alle pengene vi har tjente på spillet blir brukt til å betale ned gjeld til våre partnere.

– Vi beklager dersom vi ikke nådde opp til forventningene. Vi gjorde alt vi kunne, men dessverre så feilberegnet vi evnene våre. Å lage spill er en utrolig vanskelig ting å gjøre.

Spillet er nå fjernet fra Steam.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3