Etter «Zelda» er det over og ut for Wii U

Blir konsollens svanesang.

20. januar 2017 14:08

(PressFire.no): Nintendo har i et intervju med Polygon bekreftet at «The Legend of Zelda: Breath of the Wild» blir det siste spillet de gir ut på Wii U.

Konsollen, som etter sigende er ute av produksjon, får dermed sin svanesang i mars. Nintendo kommer ikke til å utvikle eller lansere noen spill til konsollen etter dette.

Det forrige spillet de ga ut på plattformen var «Paper Mario: Color Splash» i oktober.

Dermed ser det ut til at flere annonserte (og halv-annonserte) spill fra Nintendo enten skrapes eller flyttes over på Switch.

Skjebnen til Miyamoto-konseptet «Project Giant Robot», en techdemo vist frem under E3 for et par år siden hvor du styrer ...en stor robot, er dermed uviss.

Også det halv-bekreftede «Pikmin 4» blir dermed heller utgitt på Switch – om det fortsatt er planlagt.

Nintendo kommer fortsatt til å selge spill til Wii U og holde onlinedelene av konsollen aktivt fremover. Dette inkluderer onlinespilling, Miiverse og eShop. Det er ikke planlagt en nedleggelse av disse delene enda.

- Solnedgangen er ganske langt frem i tid for onlinedelen til spill som «Mario Kart» og «Splatoon», som har en betraktelig online-aktivitet enda, sier Nintendo of America-sjef Reginald Fils-Aime til Polygon.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3