Etter 23 år er dette nå endelig ute på Amiga

«Another World»-oppfølgeren vender «hjem».

10. november 2016 12:04

(PressFire.no): Mange har et kjært forhold til actioneventyret og klassikeren «Another World» fra 1991 («Out of this world» i USA) - spesielt mange Amiga-eiere fikk et spesielt forhold til spillet.

For undertegnede markerte spillet et definert skille hvor spill ble mer filmatiske i det fortellerteknisk.

I tillegg var spillet, som ikke hadde dialog, både mystisk og hadde et spesielt visuelt uttrykk.

Et halvt liv siden

Når du begynner å gå spillet i sømmene, hvor en stum vitenskapsmann gjennomfører et eksperiment som går galt og åpner en port til et annet univers, er det lett å se parallellene til en annen kjent serie.

Legg til små dyr med kvasse tenner som hopper i ansiktet ditt og tentakler som drar deg opp i taket til en sikker død, og det blir enda vanskeligere å ikke se inspirasjonene.

Hæ? En oppfølger?

Mange har nok gode minner fra spillet, men ikke alle vet at det fikk en oppfølger. Undertegnede skulle faktisk gå gode ti-femten år før den informasjonen plutselig dukket opp.

I 1993 kom oppfølgeren under tittelen «Heart of the Alien» - hvor du denne gangen tar rollen som romvesenet du møter i «Another World».

Spillet imidlertid veldig begrenset nedslagsfelt – det ble bare utgitt til Mega-CD (Sega CD), en kostbar utvidelse til SEGA Mega Drive.

Amiga-versjon endelig ute

I ettertid har fans brettet ut kildekoden for å få spillet til å kjøre på moderne plattformer, og nå har demogruppen D.J.M / D.T.A. Software Studio gjort det mange vil anse som å ta spillet «hjem».

De har nå klar å lansere en  Amiga-versjon av spillet.

Ifølge Amitopia.com krever spillet imidlertid litt mer enn «Another World», men litt ekstra minne skal gjøre susen. I tillegg anbefales det 68030-prosessor eller høyere – en helt standard Amiga 500 vil altså ikke klare å kjøre det.

Hvis du lurer på hvordan det ser ut, kan du se en video her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3