Etter 23 år er dette nå endelig ute på Amiga

«Another World»-oppfølgeren vender «hjem».

10. november 2016 12:04

(PressFire.no): Mange har et kjært forhold til actioneventyret og klassikeren «Another World» fra 1991 («Out of this world» i USA) - spesielt mange Amiga-eiere fikk et spesielt forhold til spillet.

For undertegnede markerte spillet et definert skille hvor spill ble mer filmatiske i det fortellerteknisk.

Et halvt liv siden

Når du begynner å gå spillet i sømmene, hvor en stum vitenskapsmann gjennomfører et eksperiment som går galt og åpner en port til et annet univers, er det lett å se parallellene til en annen kjent serie.

Hæ? En oppfølger?

Mange har nok gode minner fra spillet, men ikke alle vet at det fikk en oppfølger. Undertegnede skulle faktisk gå gode ti-femten år før den informasjonen plutselig dukket opp.

I 1993 kom oppfølgeren under tittelen «Heart of the Alien» - hvor du denne gangen tar rollen som romvesenet du møter i «Another World».

Amiga-versjon endelig ute

I ettertid har fans brettet ut kildekoden for å få spillet til å kjøre på moderne plattformer, og nå har demogruppen D.J.M / D.T.A. Software Studio gjort det mange vil anse som å ta spillet «hjem».

De har nå klar å lansere en  Amiga-versjon av spillet.

Ifølge Amitopia.com krever spillet imidlertid litt mer enn «Another World», men litt ekstra minne skal gjøre susen. I tillegg anbefales det 68030-prosessor eller høyere – en helt standard Amiga 500 vil altså ikke klare å kjøre det.

Hvis du lurer på hvordan det ser ut, kan du se en video her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3