Et New York i flammer

Tittelen på det neste «Rainbow Six» skal være avslørt.

31. oktober 2011 09:36

I sommer lekket Ubisoft på kontrollert vis noen opplysninger om et nytt spill i «Rainbow Six»-serien. Kotaku fikk se noen skjermbilder, og hvisket litt med utviklerne som på det tidspunktet vurderte å inkludere moralske valg som en del av skytespillet og historien.

Nå har det dukket opp nye opplysninger. Det hevdes at spillet vil få tittelen «Rainbow Six: Patriots», og at den formelle annonseringen skjer i løpet av november.

Ubisoft sikret seg domenene Rainbow6patriots.com og RainbowsixPatriots.com i forrige uke, skriver Fusible.

Disse opplysningene bekreftes av en bruker på NeoGaf-forumet, som samtidig påstår han har fått tilgang på den første dosen skjermbilder, logoer og artwork. Xbox World Magazine vil formelt avsløre spillet i neste utgave, skriver han.

Innta flere roller

Kotaku kunne for noen måneder siden avsløre at handlingen vil foregå i New York. Det vil bli et langt mer historiedrevet spill enn vi kjenner fra serien til nå, og med et komplekst moralsystem som skal tvinge deg til å tenke - før du eventuelt skyter.

Du blir stilt overfor en terroristgruppe som har New York som mål.

I løpet av historien vil du kunne innta flere roller. Kotaku meldte at i én sekvens bryter terroristene seg inn i et hus og kidnapper en sivil. Deretter spiller du som denne kidnappede – og må blant annet holde inne en bestemt knapp for å unngå at en vest fullstappet med eksplosiver skal detonere.

Hvordan takler du kidnappingsdramaet?

Den påfølgende sekvensen foregår på en tett befolket bro i New York, og igjen er du tilbake i rollen som et av medlemmene av Rainbow Six-laget. Her blir du presentert for en rekke valg i forhold til hvordan du ønsker å løse denne potensielt eksplosive situasjonen med kidnappere og den uskyldige i hovedrollene.

Ett av valgene er å dytte den kidnappede ned fra broen, og dermed sikre «dynamittvesten». Eller du kan/bør finne andre løsninger.

Kotaku skrev at det vil dukke opp data på skjermen som forteller deg om en eventuell sprengradius, hvor mange mennesker som befinner seg i nærheten og lignende.

New York går igjen på den første dosen med bildemateriale som Ubisoft nå ruger på, skriver NeoGaf-brukeren Blitz. Han bekrefter at New York troner i bakgrunnen, og at byen er i flammer. Ikke helt ulikt materialet som kom i forbindelse med «Homefront» i fjor, forteller han. «Rainbow Six»-logoen inneholder et 6-tall, der nederste del av sifferet er formet som en pistol.

Da er det bare å vente på den formelle «avsløringen»...

Ubisoft har foreløpig ikke bekreftet spillets tittel, hvilke plattformer det kommer ut til eller en lanseringsdato.

NB! I påvente av de første offisielle bildene fra det nye spillet, er hovedbildet i artikkelen fra «Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas 2» (som kom ut i 2008).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3