Et helt nytt «Assassin’s Creed» er lekket!

Vita-spillet lokker med enn en kvinnelig sjørøverhelt i 1700-tallets New Orleans.

3. juni 2012 15:14

(PressFire.no): Tidligere denne uken dukket det opp spor av et «Assassin’s Creed»-spill til Sonys nye håndholdte konsoll, PlayStation Vita. Ryktene sa at det ville være en port av det kommende «Assassin’s Creed III», som tar oss med til den amerikanske revolusjonen.

Nå kan det se ut til at dette spillet er langt mer interessant enn som så. I et kommende nummer av magasinet Game Informer, som har gått ut til abonnenter, skal Vita-spillet «Assassin’s Creed III: Liberation» være presentert. Det skriver forumbrukere på NeoGaf.

Spillet skal tilsynelatende foregå i New Orleans parallelt med historien til «Assassin’s Creed III», altså på slutten av 1700-tallet – og endelig med en kvinnelig helt. Det er noe spillskaperne har snakket om før.

NB: Kanskje spillet avløres offisielt av Ubisoft på E3? Følg hele vår dekning av spillmessen her.

Hils på Aveline

Hovedpersonen i «Assassin’s Creed III: Liberation» vil ifølge lekkasjen være Aveline, en kvinnelig snikmorder med franske og afrikanske aner.

I kommentarfeltet på Kotaku har det blitt postet bilder fra magasinet, og fra disse å dømme kjører Aveline en stil som kombinerer den velkjente snikmorderbekledningen med klare sjørøvertrekk. I skjermbildet som er lekket, holder hun også en pisk!

Skaperne av «Assassin’s Creed»-spillene har flere ganger sagt at de ønsker å ha en kvinnelig hovedperson, men de mente at i tilfellet med «Assassin’s Creed III» ville det være lite troverdig med en kvinnelig snikmorder i den mannsdominerte konflikten, ettersom det er viktig for snikmorderne å ikke stikke seg ut.

Om informasjonen om «Liberation» er korrekt, ser det derimot ut til at de har kommet rundt problemet ved å flytte handlingen sørover og inn mot pirat-territorie.

Les også: - Velg en moden elskerinne, de tørker uansett inn ovenfra og ned!


Overlapp med «Assassin's Creed III»

Tittelen på spillet, altså «Liberation», kan kanskje antyde at spillet vil ta for seg slavehandel? Aveline skal visstnok ha en mentor som er en frigjort eller rømt slave – og hun har selv altså afrikanske aner.

Aveline kommer visstnok til å møte helten fra «Assassin’s Creed III», snikmorderen Connor. Spilluniversets helt i «nåtid», nemlig Desmond, skal derimot ikke dukke opp i spillet.

«Liberation» skal la deg utforske New Orleans fritt, slik vi i tidligere spill har fått boltre oss i byer som Jerusalem, Firenze, Roma og Konstantinopel. Turen skal også gå innom Mexico.

Spillet skal skreddersys Vita-konsollen, som blant annet vil la deg stjele fra lommene til folk med den trykkfølsomme flaten på baksiden. Det skal også ha en tilpasset flerspillerdel.

Det skal være i utvikling hos Ubisoft Sofia, samme studio som laget blant annet «Tom Clancy’s Ghost Recon: Shadow Wars», et strategispill til Nintendo 3DS som vi trillet en firer for.

Hvis «Assassin's Creed III: Liberation» faktisk er på vei (ingenting er bekreftet), kommer det til eksklusivt til PlayStation Vita, sannsynligvis samtidig som «Assassin's Creed III», den 30. oktober.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3