Er «Resident Evil VII» piratkopieringens renessanse?

Denuvo-beskyttelsen ble knekt på rekordtid.

1. februar 2017 14:50
«Kom hit så ska æ knækk kodn din, æ»

(PressFire.no): Da «Resident Evil VII» kom ut i forrige uke, hadde pc-versjonen det kontroversielle antipiratkopieringssystemet Denuvo Anti-Tamper som vedheng.

Systemet er satt inn for å hindre folk i å bare laste ned spillet, og har hatt svært gode resultater så langt. Så langt har det tatt månedsvis å knekke spill som har hatt systemet, bortimot en evighet innenfor spillmarkedet.

Og kampen for de som prøver seg blir bare hardere og hardere, skal vi tro hackergruppen 3DM, som i et Eurogamer-intervju for et år siden sa at de ikke trodde det lenger ville være mulig å piratkopiere spill på pc innen to år.

Det er rett og slett blitt for vanskelig.

Men nå har pipen fått en annen lyd, for «Resident Evil VII» ble brutt opp på bare noen få dager, og en spillbar piratkopi er ute på nettet. Kan dette bety at piratkopiering på pc igjen går tilbake til sin «storhetstid»?

- Vi har alltid sagt at Anti-Tamper-løsningen vår er vanskelig å komme seg forbi, ikke umulig, sier markedssjefen i Denuvo, Thomas Goebl, til Eurogamer.

- Så langt har bare én piratgruppe greid å komme seg rundt den.

Goebl sier videre at de kommer til å lære av dette, og at nyere versjoner av programvaren vil bli sterkere på grunn av piratkopieringen av «Resident Evil VII». Flere har fundert på om Capcom nå kan kreve erstatning fra selskapet, men dette avviser Goebl.

Én ting er sikkert, i hvert fall: Racet mellom piratene og sikkerhetsselskapene er på ingen måte avgjort.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3