Er du villig til å betale 700-800 kroner for spill neste generasjon?

Utgivere ønsker høyere pris - og først ute er «NBA 2K» som vil koste hundrelappen mer på PlayStation 5 og XSX.

8. juli 2020 11:21

(PressFire.no): Er du villig til å betale 700, 750 eller 800 kroner for et nytt spill?

Om vi kikker på nyutgivelser av spill på PlayStation Store har spillprisene her i Norge krøpet opp til rundt 649 kroner for «stortitlene» – for eksempel «The Last of Us Part II».

Det er ikke så fryktelig langt unna de vanlige 599-prisene som har vært på spill i mange, mange år, selv om butikker som Elkjøp ofte kjører en del lavere priser ved lansering – fordi de kan gjøre mersalg i butikken.

Men det kan virke som flere utgivere nå ønsker å øke prisen på spill.

I første omgang er det utgiver Take-Two som nå går inn for å jekke opp prisen på «NBA 2K21» til neste generasjon konsoller.

Prislisten over «NBA 2K21».

Der spillet vil koste 59,99 dollar på PlayStation 4 og Xbox One, vil prisen på samme spill til PlayStation 5 og Xbox Series X bli 69,99 dollar i stedet. Det tilsvarer nesten en hundrings mer for den «nyeste» versjonen.

Til GamesIndustry sier IDG-sjef Yoshio Osaki, som driver med analyse og konsultering for mange av de største utgiverne i bransjen, at utviklingskostnaden til spill har økt med mellom to til tre ganger siden 2005 – som er da spillprisene økte i USA sist (fra 49 til 59 dollar).

Ifølge Osaki er det flere utgivere som nå ønsker å øke prisen, og peker til at billettpriser for kinoer har økt – i tillegg til prisene for strømmetjenester som Netflix. Inflasjonen i verdensøkonomien har i det hele tatt vært større enn prisjusteringen på spill.

- Ikke hvert spill vil få en høyere pris neste generasjon, men flaggskips-AAA-titler som «NBA 2K» gjør seg mer fortjent til dette prisnivået enn andre, sier Osaki.


Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /var/www/production/pf23/artikkel.php on line 401
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3