Er du god i «League» eller «Dota»? Da har du høy IQ, mener forskere

Mener å ha funnet sammenheng mellom bra spilling og intelligens – men ikke i FPS-spill.

16. november 2017 23:18
The most smartester.

(PressFire.no): Forskere ved universitetet i York mener å ha funnet en sammenheng mellom gode spillere i «League of Legends» og «Dota 2», og høy intelligens.

Det var forskere ved avdelingene for psykologi og datavitenskap som gjorde undersøkelsen, hvor flere tusen spillere var involvert.

Først kikket forskerne på en gruppe som hadde svært god kjennskap til «League of Legends», hvor det ble funnet en sammenheng mellom hvordan de gjorde det i spillet og hvordan de samme spillerne gjorde det på vanlige IQ-tester.

Etterpå gikk de bredere og så på større samlinger med spillere innenfor MOBA-spillene «League» og «Dota 2», og FPS-spillene «Destiny» og «Battlefield 3».

I denne gruppen så de at presteringen innenfor MOBA-ene og IQ sammenfalt over alderstrinnene. Denne effekten ble ikke observert i samme grad innenfor FPS-spillene, hvor presteringen falt av etter tenårene.

Forskerne sier at sammenhengen mellom å gjøre det godt i «League of Legends» og «Dota 2», og å ha høy IQ, er lik den samme effekten sett blant de som spiller tradisjonelle strategispill som sjakk.

- Spill som «League of Legends» og «Dota 2» er komplekse, sosialt interaktive og intellektuelt utfordrende. Vår forskning virker å vise at prestasjonene i slike spill kan måle intelligens, sier professor Alex Wade på universitetet.

Kollega Athanasios Kokkinakis mener denne typen spill lener seg mer på hukommelse og evnen til å gjøre strategiske valg som tar for seg mange forskjellige faktorer.

- Det i motsetning til FPS-spill, hvor hurtighet og treffsikkerhet er viktigst.

Forskerne påpeker at undersøkelsen ikke sier noe som helst om at spill gjør folk smartere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3