Er dette slutten for Mad Catz?

Toppsjefene stikker av dagen før finanstall skal legges ut, og aksjene stuper.

8. februar 2016 23:30
Mad Catz produserer
disse velkjente rottene

(PressFire.no): Kjapt! Nevn én ting som kan gjøre at du som investor eller aksjeeier mister trua på selskapet du har klemt penger inn i?

At aksjeverdien stuper, tenker du kanskje? Kanskje at omsetningen eller overskuddet har vært litt crap? Eller at selskapet går i minus? Det må jo være det verste!

Hva med at tre toppsjefer, inkludert presidenten, trekker seg dagen før de siste finanstallene skal legges ut?

Enda verre: Hva med at tretoppsjefer, inkludert presidenten, trekker seg dagen før de siste finanstallene skal legges ut – etter at de samme toppsjefene tidligere sa at de satset rubbel og rask på suksessen til «Rock Band 4», og at en bank de har lånt 35 millioner dollar til står på døra med balltre og borrmaskin?

Stikker av, eller «fått lov til å slutte»?

Vel, det er akkurat det som har skjedd hos Mad Catz, produsentene av utallige spilltilbehør til et vell av konsoller, pcer og andre maskiner.

I en pressemelding i dag forklarer selskapet at det er noen utskiftninger på gang, uten å fortelle detaljene rundt hva som faktisk har skjedd:

CEO og president Darren Richardson, styremedlem Thomas Brown samt Senior Vice President of Business Affairs Whitney Peterson trekker seg med umiddelbar virkning fra sine verv og stillinger.

De er allerede blitt erstattet, men ikke bare lover dette dårlig for tallene i morgen, aksjonærene har allerede mobilisert. Så langt har aksjeverdien falt med 24 prosent siden Toronto-børsen åpnet i dag, i skrivende stund for bare noen timer siden.

Etter godtiden på nittitallet har det vært en stødig tur nedover for Mad Catz, selv om de opplevde en liten boom i 2011 før alt raknet. Satt opp i mot topptallene i 2011 har selskapet gått på en aksjesmell av størrelsen 86 prosentpoeng.

Slutten på Mad Catz?

Det var i juli i fjor at selskapet innrømmet ovenfor sine aksjonærer at de måtte ha gode salg av «Rock Band 4» for å kunne stabilisere økonomien sin.

Grunnen var at banken Wells Fargo (som de hadde lånt 20 millioner dollar av) var i ferd med å kreve tilbake pengene etter å ha bommet på flere kredittmål i avtalen med banken.

Dette ville ha kjørt selskapet konkurs, men istedet ble partene enige om en økning i lånet til 35 millioner dollar for å i det hele tatt kunne gi ut «Rock Band 4».

Mad Catz publiserte «Rock Band 4» sammen med Harmonix. Vi ga forøvrig spillet terningkast fire, og Jarle likte ikke at spillet føltes ut som en negradering fra det forrige spillet.

Om det viser seg at morgendagens tall ikke er gode, kan dette raskt bety at spilldings-produsenten, som har holdt på siden 1989, blir overtatt av Wells Fargo.

Vi kommer tilbake med mer info når tallene ruller inn.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3