Er dette PSVR2-kontrollerne?

Sony har lagt ut forskningsrapport.

19. mai 2020 09:20

(PressFire.no): Sony har lagt ut en forskningsrapport på arbeidet de har gjort med fingermåling i en VR-kontroller.

Dette kan ha sammenheng med et patent selskapet registrerte tidligere i år, som kunne antyde at en lignende teknologi dukker opp i neste generasjon PlayStation VR-headset.

Det er snakk om en kontroller som festes rundt håndflaten din, ala Valves «grip»-kontrollere, noe som lar deg «slippe» kontrolleren (og dermed gjenstander i VR) uten at kontrolleren flyr av gårde.

<iframe width="100%" height="400px" src="https://www.youtube.com/embed/IZpgjymt9Xc" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

I Sonys kontroller er det plassert 62 kapasitansfølere i grepet, og den måler hvor fingrene er i forhold til kontrolleren. Det betyr at du skal kunne gjøre komplekse bevegelser med fingrene dine og se akkurat hvor de er også i en virtuell verden.

Per i dag finnes det kontrollere som måler hvor fingrene dine hviler (for eksempel på Oculus-kontrollerne), men ingen hvor mindre fingerbevegelser også registreres.

Det hele ser ganske kult ut, i grunn – men det virker litt som om det kan være en stund til vi får se dette i butikkene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3