Er dette PlayStation 5?

Sony har tatt patent på spillkonsoll-boks.

21. august 2019 18:06
(klikk for større)

(PressFire.no): Sony avslørte en hel del om sin kommende PlayStation-konsoll for noen måneder siden, blant annet hvilke prosessorer den ville bruke og at den vil ha en lynrask harddisk som kapper ned lastetider på spill med nittengangeren.

Den nye konsollen er forventet å lanseres mot juletider neste år, men en endelig avduking har ikke skjedd enda. Det er heller ikke klart hvordan konsollen kommer til å se ut, ei heller om det er noen nye funksjoner vi ikke har hørt om enda.

Men nå har det dukket opp patenter for en boks som kan være en versjon av PlayStation 5 hos det brasilianske patentkontoret, og som også er registrert hos patentmyndighetene i EU.

Dingsen Sony har tatt patent på ligner på en futurisk spillmaskin som både har diskdrev og en mengder USB-porter på forsiden. Den er kategorisert under «Klasse 14.02», som i patentkatalogen inkluderer «dataprosesseringsutstyr».

Det er i denne kategorien dagens spillkonsoller også er å finne. Patentet ble registrert i november i fjor av Sony Interactive Entertainment, men dukket ikke opp offentlig før nå.

Så er dette PlayStation 5? Det er fullt mulig, men det blir nok ikke denne som ligger under grana til neste år.

Vi ser neppe for oss at dette gærne designet kommer til å være hvordan den faktiske konsollen ser ut (selv om vi har litt lyst til det), så det er nok heller snakk om det ferdige utseendet av utviklerutgaven av konsollen i så fall.

Tidlige utgaver av disse dev-kits-ene (som spillutviklere bruker for å lage spillene sine) er som regel bare vanlige pc-tårn, men etter hvert får de mer ferdige utgaver som gjerne ser litt mer raffinerte ut.

Ser vi for eksempel på PlayStation 4 sine ferdige utviklerversjoner ser vi at disse også har et langt større og klumpete utseende enn de ferdige butikkutgavene, og mange USB-porter på fronten.

PressFire har tidligere snakket med utviklere som har mottatt PS5-utviklerverktøy, som skal ha blitt sendt ut i nye utgaver rundt april i år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3