Epic tilbød Sony 1,6 milliarder for PlayStation-titler

Har også Microsoft og Nintendo på ønskelista.

10. mai 2021 10:46

(PressFire.no): Rettsaken mellom Epic games og Apple har belyst en rekke deler av spillbransjen som vanligvis ikke får dagslys.

Nå har et nytt dokument lekket på nettet – et angivelig tilbud til Sony fra Epic Games for å sikre PlayStation-titler på Epic Games Store.

I dokumentet skal Epic Games har tilbudt Sony 200 millioner dollar, eller over 1,6 milliarder kroner med dagens kurs, for mellom fire til seks PlayStation-titler til pc.

Dette utsnittet skal stamme fra rettsdokumenter i saken mellom Epic Games og Apple.

Avtalen var ment å sikre PlayStation-spillene eksklusivt for Epic Game Store og står notert som «uavklart» og det hører med til historien at Sony har kjøpt seg inn i Epic Games.

Sony har begynt å slippe flere av sine spill til pc den siste tiden, inkludert «Horizon Zero Dawn» og «Days Gone» (18. mai), men har valgt Steam som plattform.

Videre heter det at de også har vært på frierferd hos Microsoft, men at de har påpekt at deres eget spillabonnement Game Pass er en direkte konkurrent til Epic Game Store.

Der kommer det imidlertid fram at Xbox-sjefen Phil Spencer også er i samtaler med Gabe Newell fra Valve.

Sist har Epic Games også notert seg Nintendo som en leverandør de ønsker seg, men har ikke åpnet samtalene og påpeker selv at det er svært usannsynlig at det vil være aktuelt for «Super Mario»-huset.


Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /var/www/production/pf23/artikkel.php on line 401
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3