Epic Games Store vil gi utviklerne 100 prosent av omsetningen for eldre spill også

17. oktober 2023 11:51

(PressFire.no): Epic Games Store (EGS) har satt i gang sitt «Epic First Run», som er et inititativ for å få utviklere til å gi ut sine spill på butikken først.

Studioer som gir ut spillene sine eksklusivt på EGS i seks måneder vil få 100 prosent av all omsetning spillet har – etter dette vil splitten falle til 88 prosent (og tolv prosent til Epic). Studioet kan da også gi ut spillet på andre plattformer på PC.

Men nå varsler Epic at det også kommer en annen variant som omhandler eldre spill.

De kaller dette for «Now on Epic», og vil gi utviklerne 100 prosent av omsetningen på spill som allerede er å finne på andre PC-plattformer – også i seks måneder. Det vil si at om et spill bare er på Steam i dag, så vil Epic gi 100 prosent av omsetningen det har dersom utviklerne også gir det ut på EGS.

Etter seks måneder faller også dette til 88 / 12 prosent splitt – som er under den vanlige 70 / 30-splitten som er vanlig på Steam og andre plattformer i dag.

Det er en liten «hake» til det hele: Utviklere som har gitt ut mer enn tre spill på andre PC-plattformer må gi ut minst tre av disse for å få være med i den nye ordningen. Om et studio har gitt ut to spill må begge gis ut på EGS for å få splitten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3