Epic Games Store vil gi utviklere 100 prosent av omsetningen i bytte mot eksklusivitet

24. august 2023 17:30

​(PressFire.no): Epic Games varsler at de vil gi alt av omsetning til utviklere som lanserer spillene sine eksklusivt til deres Epic Games Store.

Tidligere var det vanlig for nettbutikker å ta 30 prosent av omsetningen, men dette endret seg etter at det ble satt fokus på det utviklere mente var en urettferdig oppdeling.

På Xbox og PlayStation sine butikker er splitten fortsatt denne 30/70-splitten, men på PC har det vært endringer de siste årene.

Steam la i 2018 inn en endring som gjør at de tar 30 prosent opp til spillet har tjent 10 millioner dollar, så 25 prosent opp til det tjener 50 millioner dollar – og 20 prosent på alt over dette.

Hos Apples AppStore og Google Play er det 15 prosent opp til én million dollar per år, og 30 prosent over – mens Microsoft Store på PC matcher Epic Games Store sine 12 prosenter.

Men nå kommer altså en ny variant på Epic Games Store, som de kaller «Epic First Run».

Utviklere (samme hvor store eller små de er) kan velge å delta her, og mot at spillene deres er seks måneder eksklusivt på Epic Games Store så vil de få 100 prosent av omsetningen selv – etter seks måneder kan de gi ut spillet på andre PC-tjenester (på EGS vil da splitten bli den vanlige 88/12).

Epic sier at deres butikktjeneste nå har mer enn 68 millioner aktive månedlige brukere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3