Epic Games Store er nå halvparten av størrelsen til Steam

Over 31 millioner spiller hver dag.

29. januar 2021 15:20

(PressFire.no): Den mye omtalte og ofte forhatte PC-nettbutikken Epic Games Store har lagt ut litt statistikk om hvor landet ligger.

Butikkens eier Epic Games fikk mye tyn for å ha kjøpt eksklusivitet vekk fra Steam i en rekke spill, men det virker som om det har roet seg litt i det siste – nå er det gratis spill og vanlige utgivelser som virker å lokke folk til plattformen.

Tjenesten hadde 160 millioner kunder i 2020, kan Epic Games fortelle, og i desember logget 56 millioner personer på. Per dag snitter tjenesten på 31,3 millioner spillere, men rekorden i samtidige brukere var 13 millioner – en nær dobling av 2019-tallene.

Rundt seks milliarder kroner ble brukt i nettbutikken, hvorav rundt 2,2 milliarder var på spill ikke utgitt av Epic Games (som kjører giganten «Fortnite» via tjenesten).

103 gratisspill har blitt gitt ut så langt, og Epic sier de skal fortsette med spanderbuksene også i 2021.

Se også vår automatisk oppdaterende liste over gratisspill til PC her.

Det er omtrent halvparten av tallene Steam skilter med, der Valve kunne fortelle at de hadde 120 millioner brukere per måned i fjor og 62 millioner daglige spillere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3