Epic Games sparker 830 ansatte

Og selger flere underselskaper.

29. september 2023 01:31

​(PressFire.no): Epic Games sier opp 16 prosent av alle ansatte, det varsler selskapet i en pressemelding torsdag.

I tillegg til å sparke internt, kvitter Epic seg også med underselskapene Bandcamp og SuperAwesome, som driver med henholdsvis musikkdistribusjon og markedsføring.

Bandcamp er solgt til Songtrads, mens SuperAwesome kjøper seg ut og blir et eget selskap under samme ledelse.

Til sammen mister 830 jobben i Epic Games, i tillegg til at 250 personer forlater selskapet gjennom disse to underselskapene.

Alle ansatte som får sparken får seks måneder med sluttpakke og i Nord-Amerika vil de få sykeforsikring like lenge.

– Å si farvel til de som har hjulpet å bygge Epic er en grusom opplevelse for alle, skriver Epic-sjef Tim Sweeney.

– I en stund nå har vi brukt mye mer penger enn vi tjener, investert i de neste utviklingene av Epic og utviklet «Fortnite» som et metaverse-inspirert økosystem for skapere. Jeg var lenge optimistisk med tanke på at vi skulle klare denne overgangen uten oppsigelser, men i ettertid ser jeg at det var urealistisk.

Han skriver videre at de ikke kutter i noen av kjernevirksomhetene i selskapet, og at utviklingen av «Fortnite», «Rocket League», «Fall Guys» og Unreal Engine fortsetter som før.

Det skal for det meste være stillinger involvert i driften av selskapet, ikke så mange utviklingsstillinger, som nå kuttes.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3