Epic Games må betale mer enn fem milliarder i bot for å ha sanket info om barn i «Fortnite»

Og for å ha lurt kunder til å kjøpe V-Bucks.

19. desember 2022 22:21

​(PressFire.no): FTC, det amerikanske forbruker- og konkurransetilsynet, sier «Fortnite»-skaper Epic Games har gått med på å betale mer enn fem milliarder kroner i bøter.

Dette er den største boten tilsynet har gitt.

Epic Games skal ha brutt loven da de sanket inn informasjon om spillere under 13 år uten samtykke fra, eller varsling av, foreldre eller foresatte - og for å ha tillatt både skriftlig og muntlig chat for barn og tenåringer.

Epic skal ha brukt lang tid på å endre dette, selv etter å ha fått vite at trakassering av barn skjedde over chattefunksjonene.

Boten for dette ble 275 millioner dollar, eller rundt 2,7 milliarder kroner.

I tillegg er selskapet dømt for å ha lurt spillere til å kjøpe V-buck, valutaen i spillet, gjennom «forvirrende knappeplasseringer» som gjennomførte kjøpet på bare ett klikk.

For eksempel var en kjøpsknapper plassert rett ved knappen som forhåndsviser det man kjøper, noe som skal ha resultert i svært mange feilkjøp. 

Det var også mulig for barn å bruke foreldrenes kort uten at korteieren måtte bekrefte kjøpet fram til 2018, noe som kritiseres sterkt av FTC.

Epic skal ha oversett mer enn én million klager fra kunder som hadde kjøpt V-bucks ved en feil, og blokkerte kontoene til de som fikk transaksjonene refundert av kredittkortselskaper eller bankene sine.

Selskapet skal også ha brukt interne tester for å sørge for at det var vanskeligst mulig å refundere andre kjøp, ifølge FTC.

For denne forseelsen må Epic punge ut 245 millioner dollar, rundt 2,4 milliarder kroner. Pengene skal av FTC fordeles blant de som er blitt forulempet av praksisene til utviklerne:

  • Der hvor barn har kjøpt med foreldrenes bankkort i 2017 og 2018.
  • Spillere som kjøpte uønskede gjenstander i spillet ved et uhell i perioden 2017 til september 2022.
  • Spillere som fikk kontoene sine sperret etter å ha stanset betalinger via bank eller kredittkortselskap.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3