Epic Games: - Du kommer ikke til å finne «Fortnite» i Google Play

Vil ikke betale 30 prosent til Google.

6. august 2018 13:35

(PressFire.no): Når «Fortnite» endelig finner veien til Android-plattformer, vil spillet ikke være å finne i Google Play Store, det bekrefter nå Epic Games-sjef Tim Sweeney.

- 30 prosent skatt er en høy kostnad i en verden hvor spillutviklerenes 70 prosent må dekke alle kostnadene for utvikling, drift og kundestøtte til spillene, sier Sweeney i et intervju med Pocketgamer.biz.

Greit på konsoll

Han mener videre at slik beskatning passer bedre på konsoller, fordi det er en enorm investering i maskinvare som ofte selges til under kost og markedskampanjer sammen med partnere og utgivere.

- Men på en åpen plattform er 30 prosent uproporsjonalt til kostnaden disse tjenestene leverer, som betalingshåndtering, båndbredde og kundestøtte.

Problematisk for spillerne

Dermed må du laste ned spillet til din mobiltelefon eller nettbrett fra Epic Games, når den tiden kommer.

Konsekvensen er at alle som vil laste ned spillet må skru av beskyttelsen mot ikke autoriserte apper for å få installert spillet på mobilen, noe som kan medføre store sikkerhetsproblemer for mobiltelefonene.

Det vil derfor være viktig å være forsiktig med hva man installerer, noe som bringer oss til neste utfordring.  

Siden Android er en åpen plattform er det også mulig å installere app-er som man vil, men det betyr også at det er mye lure-apper på plattformen.

Hvis du installerer apper utenom den offentlig markedsplassen Google Play, kan du risikere å få med både spionvare og virus.

Det hører også med til historien at «Fortnite» er ute på Apple Store, hvor de allerede betaler 30 prosent av all handel i appen.

Foreløpig har Epic Games ikke kunngjort noen dato for Android-versjonen, men ryktene skal ha det til at Samsung Galaxy Note 9 får en måneds forkjørsrett i anledning slippet. Hvis det stemmer vil vi se «Fortnite» på andre Android-plattformer i løpet av september.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3