Epic bannlyser strukne oppløsninger i «Fortnite», og spillerne hater det

- Jeg har lyst til å drepe meg selv over et forbanna spill.

4. april 2019 12:11
4:3 vs 16:9 (klikk for større)

(PressFire.no): I en verden hvor bedre oppløsning og større tv-er eller skjermer er sett på som noe bra, er det fortsatt enkelte som sverger til mindre piksler og strekte bilder.

Epic Games har nå bannlyst ikke-vanlige oppløsninger i turneringene sine i «Fornite», bare noen dager før «Fortnite World Cup» starter.

Flere proffspillere sverger til å spille med 4:3- eller 5:3-skjermforhold (1440x1080 eller 1600x1080), siden spillet skalerer synsfeltet til å vise mer i høyden enn det vanlige 16:9-forholdet.

Bannlysing frustrerer

En bakside er når du klemmer inn 4:3-bildet på en vanlig widescreen-monitor så ser det helt ræv ut på streams. Det var nok også med i grunnlaget da Epic bestemte seg for å bannlyse hele greia:

- Vi kommer til å endre hvordan vi takler spesielle oppløsninger på pc. Når du bruker en custom-oppløsning, så låser vi den vertikale synshøyden. Horisontal synsvidde vil kunne endres, men i konkurransespilling (for eksempel i Arena og i turneringer) vil vi låse skjermene til 16:9, skriver Epic.

Sosiale medier er stappfulle av sinte spillere, og også flere proffspillere har uttrykt misnøye for endringene, siden de har øvd med disse oppløsningene i forkant av Fortnite World Cup, Epics enorme turneringsopplegg med hele 800 millioner kroner i premiepotten.

- Det handler om hvordan de gjør ting, skriver «Fortnite»-posterboy Ninja på Twitter.

- De tillot strukne bilder under den forrige turneringa, men skifter mening bare en uke etter «Arena» kom ut? Jeg øvde med det, og nå var alt bortkastet. Det samme for alle proffspillerne som bruker det.

- Det er helt vilt hvordan jeg igjen og igjen blir overrasket over hvor inkompetente Epic Game er på å drive noe som er konkurransebasert, skriver Liquid-spiller Chap.

- Vi spør Epic om å fjerne enkelte ting og fikse bugs, også gjør de det stikk motsatte. De legger til ting og implementerer flere sperrer, som at det ikke er lov å strekke bildet. Konkurransebasert «Fortnite» er en vits LMAO, utbasunerer FaZe-spiller Thiefs.

Spill-depresjon

Noen gråter mer enn andre, og enkelte sier de har glidd inn i depresjon av at de må spille med riktig antall piksler i forhold til skjermene sine:

- Etter å ha spilt en hel dag med native er jeg så demotivert. Dette spillet er en vits. Jeg er oppriktig deprimert nå og er lost, skriver Sentinels-spiller Carose.

- Jeg gråter med tårer nå, bare fordi spillet er så dårlig. Ikke fjern stretched og rull tilbake patchen. Vær så snill, jeg ber dere. Jeg har lyst til å drepe meg selv nå over et forbanna spill, bare fordi det er så dårlig, skriver InsomniaEmp-spiller 3xodus.

Nesten 3000 har signert et opprop for å få Epic til å reversere endringen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3