«Enslaved» i oktober

Det neste spillet fra utviklerne bak «Heavenly Sword» havner i butikkene i høst. «Enslaved» lanseres til både PS3 og Xbox 360.

25. juni 2010 19:35

Ninja Theory, som blant annet sto bak det PS3-eksklusive «Heavenly Sword», er snart ferdige med sitt nye; «Enslaved: Odyssey to the West». Utgiveren Namco Bandai bekrefter nå at spillet skal ut 8. oktober.

Like før E3 startet var det litt usikkerhet rundt datoen, men den er altså spikret for «Enslaved» som kommer ut både til PlayStation 3 og Xbox 360. At Ninja Theory denne gang ønsker å nå ut til mer enn bare én spillplattform skyldes nok i stor grad deres blandede opplevelser knyttet til lanseringen av «Heavenly Sword» i 2007.

Dette var da ett av de første, store og etterlengtede spillene som skulle lanseres eksklusivt til PlayStation 3.

MØT MONKEY OG TRIP

- Man får mye oppmerksomhet når utvikler noe eksklusivt, noe som kan være flott.

- Men baksiden av medaljen var visse anti-Sonyfølelser som herjet, og som jeg føler urettferdig ble brukt mot vårt utviklerteam, fortalte Tameem Antoniades i et intervju med Eurogamer i fjor høst.

«Enslaved» har en handling som utspiller seg 150 år frem i tid. Historien er løst basert på den kinesiske boka «Journey to the West». Spillmanuset er det Alex Garland («28 Days Later») som er ansvarlig for.

Den visuelle stilen i «Enslaved» skiller seg fra det meste av spillutgivelser som skildrer en ubebodd, postapokalyptisk verden. Det er fargesterkt og ikke de vanlige grå-brune nyansene vi vanligvis får servert. Monkey og Trip unnslipper et slaveskip og må gjennom hele spillet samarbeide for å vinne over de lite vennligstilte robotene. I likhet med 2008-utgaven av «Prince of Persia» kan du gi enkelte ordre til din makker for å få en håndsrekning.

Du spiller som Monkey. Like før dette flyvende slaveskipet styrter klarer Trip å programmere et eksplosivt pannebånd som gjør at Monkey må holde seg i nærheten av henne. Dette binder dem også sammen i en felles skjebne hvor hun utnytter hans overlevelsesevner.

«Enslaved: Odyssey to the West» lanseres 8. oktober til PlayStation 3 og Xbox 360.

Se fersk E3-trailer:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3