Enorm lekkasje avslører nye Xbox-versjoner på vei neste år

Series X blir rund – og en ny kontroller er på vei.

19. september 2023 16:18

(PressFire.no): Det er i sakspapirer fra det amerikanske konkurransetilsynet FTC at vi får se de neste stegene i Microsofts Xbox-strategi.

Bildene som nå er lekket var nok aldri planlagt å være en del av det offentlige, men å få tannkremen tilbake i tuben er alltid et problem på internett.

Både en ny Xbox Series S og en Series X-maskin er planlagt. Disse to har henholdsvis Ellewood og Brooklyn som prosjekttitler.

Konsollene skal ha samme «styrke» som før, så det er ikke snakk om hoppet vi så i forrige generasjon fra Xbox One til Xbox One X. Det er altså ikke en midt-generasjons oppussing, dette.

Den nye Series S-en, Ellewood, vil utseendemessig være helt lik dagens utgave.

Den får derimot én terabyte med intern lagring, en dobling fra dagens 512 GB. Den skal bruke 20 prosent mindre strøm, Wi-Fi 6-støtte, Bluetooth 5.2-støtte og være priset det samme som dagens utgave.

Planlagt lansering er i slutten av august neste år.

Xbox Series X, altså brooklyn, vil droppe diskdrevet og bli en fulldigital konsoll.

Den får et rundt design, dobler den interne lagringen til to terabyte og får også Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.2.

AMD-prosessorene blir også krympet til den mer moderne 6nm-prosessen, som gir mindre strømforbruk og varme. Det gjør utslag på 15 prosent, sier Microsoft. På fronten vil det nå være en USB-C-kontakt.

Lanseringen av de den nye Series X-en skal være i slutten av oktober neste år. Begge konsollene skulle egentlig avsløres på Xbox Gaming Beat i starten av juni.

De nye konsollene får også en ny kontroller å meske seg med.

Denne kalles Sebile og virker å være en slags ny «Elite»-kontroller. Du skal kunne bytte ut kontrollstikkene og den har oppladbart batteri (i motsetning til dagens kontrollere).

Den virker også å ha det samme trikset som Google Stadia-kontrolleren hadde: Den kan nemlig koble seg direkte på nettet og spille skyspill uten at den trenger å gå via en konsoll elle​r annen dings.

Av andre nye funksjoner så vil kontrolleren våkne opp av seg selv når du plukker den opp, ha en slags høyttalerfunksjon (gjennom haptiske motorer) og en form for bevegelsesfunksjoner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3