Enkelte spill kjører dårligere på PS4 Pro

Sony: - Vi er klar over problemet.

16. november 2016 10:25

(PressFire.no): Den nye og kraftigere PlayStation 4-konsollen er nylig lansert og åpner for at enkelte spill får finere grafikk og jevnere bildeflyt.

Men det viser seg at konsollen har litt startproblemer – grafikkanalysesiden Digital Foundry har sammenlignet en rekke spill på gammel og ny konsoll, og det viser seg at enkelte spill har jevnere bildeflyt på den gamle konsollen.

Dette er stikk i strid med det som er deler av poenget med konsollen.

«The Elder Scrolls V: Skyrim» har finere grafikk på PS4 Pro,
men sliter med ytelsen.

Flere spill yter dårligere

Både den nye lanserte oppussede versjonen av «The Elder Scrolls V: Skyrim», «The Last of US», «Mantis Burn Racing» og «Deus Ex: Manking Divided».

Hvor mye dårligere spillene kjører på PS4 Pro varierer, og sistnevnte kjører vesentlig dårligere på PlayStation 4. På vanlig PS4 kjører spillet stort settt med 30 bilder i sekundet, mens det på PS4 Pro er helt nedi 20 bilder.

Også «Watch Dogs 2», som ble lansert denne uken, har jevnere flyt på den gamle PS4-modellen.

Riktignok har alle spillene her finere grafikk på PS4 Pro-maskinen, men har altså ytelsesproblemer.

«Battlefield 1» nedgradert med oppdatering?

Det hører også med til historien at den store oppdateringen til «Battlefield 1», som ble lansert denne uka, ser ut til å ha skapt problemer på PS4 Pro.

Mange spillere rapporterer at spesielt ytelsen på kartet Argonne er dårligere enn før oppdateringen.

«Battlefield 1» har hatt vesentlig forbedret ytelse og forbedret grafikk på PS4 Pro. Det spekuleres i om det er gjort en tabbe i oppdateringen. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3