Energidrikklov stanser «EA Sports MMA»

Danskene går glipp av slåssespillet.

30. august 2010 11:01

Energidrikk er og har vært et vanskelig tema i Skandinavia. Inntil nylig var denne slags oppkvikkende leskedrikk forbudt i Norge, men siden lovendringen har blant annet vår store idrettshelt med planker på beina og snørr i barten, Petter Northug, kledd seg med propaganda for et av de største energidrikkmerkene.

Danmark er i ferd med å stramme inn disse lovene, for det faktum at «EA Sports MMA» er gjennomsponset av et energidrikkmerke gjør at spillet ikke vil bli lansert i Danmark, skriver CVG.

Problemet er at energidrikkbudskapet er gjennomgående i spillet, og synlig både på drakter og på stadioner.

EA har bekreftet at det ikke blir aktuelt å fjerne denne sponsingen for å slippe gjennom nåløyet i Danmark. Dermed blir eneste utvei å importere spillet fra et annet EU-land, noe som i praksis neppe vil bety at spillkjøpere i Danmark opplever å få store problemer med å finne sitt eksemplar av spillet som lanseres i oktober.

- Vi forholder oss til lovene i Danmark som innebærer restriksjoner på bruken av produktplassering av energidrikker i spill, og derfor distribuerer vi ikke «EA Sports MMA» i denne regionen, heter det i en uttalelse fra EA som CVG viderebringer.

- Spillet vårt gjenskaper MMA-sporten på autentisk vis, i alle fasetter, inkludert sponsingen av energidrikker på utøvernes shortser, utstyrt og i kamparenaene.

Spillet er en nysatsning fra EA Sports, og på mange måter et svar på suksessen som THQ fikk med «UFC Undisputed 2009». Denne sporten, Mixed Martial Arts, kombinerer mange typer kampsportformer og har vokst i popularitet i USA de seneste årene. I sommer slapp THQ «UFC Undisputed 2010», som solgte langt mindre enn fjorårsmodellen.

PS: PressFire har fått bekreftet fra EA Norge at spillet blir lansert som planlagt i Norge.


«EA Sports MMA» lanseres 22. oktober til PlayStation 3 og Xbox 360.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3