Endringer i EA-ledelsen

- Bytter fra en defensiv til offensiv taktikk.

5. august 2011 10:08

Peter Moore og Frank Gibeau er to av EA-lederne som nå får nye og større ansvarsområder. Moore har vært sjef for EA Sports de siste årene. Nå kan han bestille seg nye visittkort med den fjonge jobbtittelen «chief operating officer».

Gibeau skal ha overoppsynet med EAs fire avdelinger: EA Sports, EA Games, EA Play og BioWare. Til nå har han vært sjef for EA Games. BioWare vokser ut fra EA Games-avdelingen og blir den fjerde grunnpilaren etter denne omstruktureringen.

Mannen som styrer EA-skuta, John Riccitiello forklarer endringene med at mye har skjedd siden spillgiganten for fire år siden hadde helt andre målsettinger. Da tapte selskapet penger og holdt på å snu skuta.

- Dette er den første omorganiseringen siden vi etablerte denne EA-strukturen i 2007. Siden den gang har vi gjort store fremskritt. Vi fokuserte da på tre strategier: 1) Færre, bedre og større spill, 2) Utvidelse av våre digitale forretningsområder, og 3) Strammere kostnadsskontroll.

- Nå bytter vi fra forsvar til angrep. Vi fokuserer nå på å bygge våre merkevarer ytterligere. Vi har etablert vår egen plattform, Origin, og vår digitale virksomhet fortsetter å vokse, uttaler Riccitiello på selskapets nyhetsblogg

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3