Endelig en brukbar opplæring i «Dota 2»?

Valve lanserer nybegynnermodus og lover tiltak mot smurfs.

25. mars 2021 15:57

(PressFire.no): «Dota 2» er ikke bare kjent for en ganske brutal læringskurve, men også for at Valve aldri har klart å lage en ordentlig opplæring for nye spillere.

Enkelte forsøk har vært så elendige at de har blitt en liten vits i miljøet.

Nå gjør Valve for første gang på lenge et helhjertet forsøk på å hjelpe nye spillere inn i verdens beste moba-spill.

Det skjer ikke tilfeldig, men sammen med premieren av den nye animasjonsserien som er basert på «Dota 2» på Netflix.

I et innlegg skriver de at forskjellige spillere har forskjellige behov og har lært at én vei for alle er ikke effektivt for å lære spillet.

- Vi mener en blanding av diverse verktøy som er tilpasset behovene har størst potensial for å hjelpe nye spillere, heter det i innlegget.

Det nye systemet lærer spilleren over tid i stedet for å overøse spilleren med masse avansert informasjon.

De skriver videre om detaljene i den nye opplæringsdelen, hvor de blant annet selv påpeker at utstyr og handling i butikken kan være en av de mest avskrekkende delene i spillet.

Man vil også få hjelp underveis i spillet nå – en liten trollman kommer med råd mens man spiller.

Nå vil også hver helt få enkle tilleggsbeskrivelser, noe som gjør det lettere å forstå de godt over 100 tilgjengelige variantene.

I innlegget tar Valve også et nytt standpunkt mot såkalte «smurfs» - typisk erfarne spillere som lager nye kontoer for å møte dårligere spillere. Nå vil de slå hardere ned på dem og faktisk banne kontoer som de mistenker er smurfs.

Samtidig varsler de også en større oppdatering med versjon 7.29, som også vil introdusere en ny helt. Denne oppdateringen sikter på lansering allerede fredag 9. april.


Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /var/www/production/pf23/artikkel.php on line 401
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3