En spiller har rundet hele «GTA V» på ni timer uten å ta skade en eneste gang

Skapte drama i speedrun-sfæren.

20. mai 2021 12:54

(PressFire.no): Forleden dag greide speedrunner «UnNameD» litt av en bragd i «Grand Theft Auto V».

Han rundet hele spillet uten å bli truffet en eneste gang av en fiende, eller å ta skade av en bilkrasj. Imponerende i et spill hvor fiendene spytter ut kuler som om de er kamferdrops på et eldrehjem.

Med en modifikasjon i spillet som gjør at det er game over med én gang du treffes av noe, duret han gjennom godt og vel ni timer med spilling. (Å la oppdrag feile med vilje telte ikke som å dø, så noen ganger kunne han forsøke på nytt.)

Hele gjennomspillingen ligger ute på hans YouTube-kanal her, og dette skal ha vært hans 48. forsøk:

Innenfor akkurat denne utfordringen har også Twitch-streamer «DarkViperAU», som har en forholdsvis stor følgerskare på strømmeplattformen, forsøkt å bli først siden starten av 2020, men måtte altså se seg slått på målstreken.

Det tok han ikke akkurat med fatning, og beskyldte i en nå slettet Reddit-kommentar «UnNameD» for å stjene hans strategier uten å dele sine egne, noe han mener er kotyme innenfor speedrunning.

Han sier videre at han føler seg snytt fordi det har kostet ham så mye. «UnNameD» ble utestengt fra Discord-kanalene til «DarkViperAU», og all prat om rekorden er bannlyst både der og i streamene hans.

- Det å vite at jeg fortsatte med en slik ulempe og mot tiden fikk meg til å prioritere å spille selv når jeg burde ha kommet meg fra sykdom eller å fullføre andre ting jeg måtte gjøre. I mitt forsøk på å være først har jeg lidd mentalt, fysisk, finansielt og selv i måten andre har oppfattet min karakter, skriver «DarkViperAU», som også kalte «UnNameD» for en «scumfuck».

- I denne konteksten, hvilken respons forventet du fra meg? En klem? Din suksess her gjør meg ingen tjenester, tvert i mot gjør det livet mitt mye verre. Hvorfor i all verden skal jeg assosiere meg med noen som tok en løst kategori og samlet optimaliseringer i flere måneder før de slo den beste?

- Om du gjorde dette i et aktivt speedrun-samfunn hadde folk spyttet på deg med rette.

«UnNameD» har i etterkant sagt at han forsøkte å dele strategier han hadde lagd selv, men at han da bare ble avfeid. Uansett, han ble først – og dramaet betyr lite.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3