En spiller er i ferd med å tømme en hel «Minecraft»-verden

Har manuelt hakket unna 47 millioner blokker.

15. august 2022 15:22

​(PressFire.no): YouTuber Minthical bega seg for flere år siden ut på et «Minecraft»-prosjekt få har tålmodighet til å gjennomføre.

Der andre har bygd utrolige byggverk som en fullskala USS Enterprise, Middle Earth eller kopiert ekte byer, har Minthical bestemt seg for å gjøre det spillet handler om: Å mine.

Han spiller på PlayStation 4, og bestemte seg vinteren 2017 for å tømme hele verdenen sin for blokker. Altså å mine vekk rubbel og bit helt ned til grunnfjellet.

En classic-verden på PS4 er 862 ganger 862 blokker i areal og 64 blokker høy, noe som betyr at det var drøye 47,5 millioner blokker som måtte til pers.

Nå, fem år etter oppstarten, begynner Minthical å nærme seg slutten.

Han spiller forøvrig på survival, hvilket betyr at han har måttet lage eget utstyr for å fjerne alle blokkene. 

Han har heller ikke brukt TNT, og han har ikke jukset det til på noen måter. Rundt nyttår hadde han gått gjennom rundt 6000 diamanthakker og 1000 spader – og samlet sammen mer enn 16000 diamanter.

Minthical regner med å være helt ferdig i løpet av september, hvorpå han skal uthule verdenens nether- og the end-områder.

Han sier at prosjektet hans har hjulpet i det som var «den verste tiden i livet mitt» for hans mentale helse.

– Det hjalp med å holde meg på bakken, sier Minthical, som forklarer at motivasjonen har vært både å se fremgangen, men også at det har gitt han glede å se at YouTube-kanalen hans har blitt større innenfor «Minecraft»-felleskapet.

Han streamer alt arbeidet sitt kanalen, om du vil følge med på innspurten.

https://www.youtube.com/watch?v=frVTOo5QlHk

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3