En ny versjon av «Super Mario»-filmen som er 20 minutter lengre er ute

En VHS med uoppdaget innhold ble funnet for to år siden.

1. juni 2021 23:54

​(PressFire.no): Det var i 1993 at «Super Mario Bros.»-filmen kom ut til mer eller mindre katastrofal kritikk fra både seere og anmeldere.

Filmen, med Bob Hoskins i hovedrollen som Super Mario og Dennis Hopper som King Koopa, har ikke mye til felles med spillene, og er satt til en slags futurisk cyberpunk-verden der King Koopa har digre øglefolk som lakeier.

Likevel har filmen fått en slags kultstatus, og selv om den har sine øyeblikk er det kanskje litt nettopp fordi den er så merkelig og annerledes at folk liker den.

Litt av en film!

Og nå har det sannelig kommet en lengre utgave.

For to år siden ble en VHS med en uoppdaget «extended cut» funnet av en gruppe entusiaster som kaller seg «The Super Mario Bros. Movie Archive Team». Denne inneholder rundt 20 minutter ekstra innhold, inkludert hele subplott og scener som aldri før var sett.

Filmpreservatør Garret Gilchrist har brukt tiden etter dette til å scanne inn og fikse opp de nye scenene, og har nå lastet opp en ferdig versjon av filmen til Archive.org som nå altså er 20 minutter lengre enn den var før.

Blant de nye scenene ser Mario-brødrene som krangler med et konkurrerende rørleggerfirma, at King Koopa tar livet av en tekniker og en scene hvor det rappes masse om Koopas undertrykkelse (dette var nittitallet, vettu).

Gilchrist har gått gjennom hver scene med lupe og reparert hver eneste frame fra VHS-filmen, og har i tillegg lagt ut et kommentatorspor hvor han forteller mer om prosessen på YouTube:

<iframe width="100%" height="400px" src="https://www.youtube.com/embed/d-4yy9oBKN4" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3