En ny utgave av den mytiske «Totaka»-sangen er funnet

I femten år gamle «Pikmin 2».

7. januar 2019 14:18

(PressFire.no): 15 år etter at «Pikmin 2» ble lansert til GameCube har Nintendos etter hvert så berømte hemmelige truddelutt – «Totakas Song» – blitt funnet i spillet.

Dette er en bitteliten lydsnutt på knappe tjue noter som lyddesigner og komponist Kazumi Totaka har lurt inn i en rekke (alle?) Nintendo-spill han har jobbet på de siste tredve årene.

Du kan høre truddelutten i avspilleren over her.

Mange har blitt funnet allerede, fra spill som «Link’s Awakening» på GameBoy til «Wario Land» på Virtual Boy. Det har gått sport i å forsøke å finne den i alle spillene Totaka har jobbet på.

Det er som regel ekstremt bortgjemte greier, ofte lagt til absurde ventetider på menyskjermer folk skipper forbi. I «Super Mario Land 2» må du vente på Game Over-skjermen i to og et halvt minutt før  I «Mario Kart 8» er det en tilfeldig Yoshi som nynner melodien – noe folk neppe har hørt siden musikken på banene spilles over det.

Det er YouTube-bruker som nå har funnet enda en variant og lagt det ut på nettet, denne gangen altså i «Pikmin 2».

Denne gangen er det ekstra vrient: Du må nappe ut minnekortet i GameCuben, for så å gå inn i en av spillets huler. Spillet vil vanligvis autolagre her, men siden minnekortet er vekk påpekes det istedet at spillet ikke kan lagres – før du får beskjed om å prøve igjen.

Venter du i tre og et halvt minutt på denne skjermen, spilles den velkjente melodien:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3