En mystisk utvikler pusset opp «Zelda»-spillene på Philips CD-i – og forsvant

La ut nyversjoner av «Wand of Gamelon» og «Faces of Evil».

1. desember 2020 13:22

(PressFire.no): Det er den aspirerende spillutvikleren bare kjent som «Dopply» på Twitter som plutselig avslørte at han hadde pusset opp de to spillflausene «Zelda: The Faces of Evil» og «Zelda: The Wand of Gamelon».

Spillserien ble utlånt av Nintendo til Philips slik at de kunne lage tre spill til Philips CD-i, som en del av avtalen selskapene mellom for å produsere en CD-spiller til Super Nintendo. Også et «Super Mario»-spill ble produsert.

De to spillene er siderullende action-plattformspill ispedd noen av de mer ...interessante pratesegmentene i spill. De har i lang tid vært erklært noen av de verste spillene som finnes, mye også fordi de var på en konsoll som nesten ikke hadde en fungerende kontroller.

Dopply skriver at han ønsket å utfordre seg selv og se om han kunne lage noe selv, og brukte GameMaker-motoren til å lage spillene helt på nytt – noe han jobbet med av og på i fire år.

Utseendemessig er de like, men de kjører nå i 60 bilder i sekundet, har langt bedre styring og kollisjonsmåling. Skal vi tro gjennomspillinger er det nå nærmest spillbare utgaver vi har med å gjøre.

Men bare to dager etter at remasterne ble lagt ut har Dopply fjernet alle spor og nedlastinger, i tillegg til å ha gjort Twitter-kontoen sin og alle YouTube-videoer private – sannsynligvis for å unngå advokatninjaene til Nintendo.

Kanskje ikke så rart, men han har dermed gjort det «riktige» der mange andre har dummet seg litt ut: Gjort ferdig hele prosjektet før han la det ut på internettet, og dermed er det sannsynligvis mulig å finne nedlastingslenker og torrents til evig tid fremover.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3