En kansellert remake av det originale «Tomb Raider» har dukket opp på nettet

Ble utviklet av serieskaperne.

7. januar 2021 16:40

(PressFire.no): Det var i 2006 at utviklerne bak «Tomb Raider»-serien, Core Design, bestemte seg for å pusse opp originalspillet fra 1996 – i forbindelse med tiårsjubileet.

Remaken skulle komme ut på Sonys håndholdte PSP-konsoll, men prosjektet ble stanset til fordel for Crystal Dynamics sitt «Tomb Raider: Anniversary». Dette til tross for at spillet «nesten var ferdig».

Nå har derimot deler av det uferdige spillet dukket opp på nettet, og du kan laste ned og spille det selv om du måtte ønske (instruksjoner finnes på Tomb of Ash-nettsiden).

Det er fire baner i varierende grad av ferdigstillelse her, men ingen fiender eller mål å jobbe mot – du løper bare rundt i omgivelsene.

Det som ble utviklet skulle så brukes i et spill basert på Indiana Jones (filene som nå er ute virker å være fra denne Indy-versjonen, men likevel med Lara Croft og «Tomb Raider»-innhold), men dette ble heller ikke utgitt.

Til slutt ble Core Design lagt ned i 2010 – deres siste spill var en portering av «Free Running» på PSP tre år tidligere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3