En gang i tiden var «Tony Hawk»-spillene noe av det kuleste som fantes

Nå kan vi glede oss til dette.

2. mai 2014 15:54

(PressFire.no): «Tony Hawk»-serien var i mange år synonym med kreativ og underholdende representasjon av sporten, men kvaliteten begynte etter hvert å synke betraktelig.

Det siste fullverdige spillet i serien var det dårlig mottatte «Tony Hawk’s Shred». I 2012 ble det gjort et forsøk på å revitalisere spillene med en HD-remake av en rekke klassiske brett, kalt «Tony Hawk’s Pro Skater HD». Dette forsøket førte tydeligvis ingen vei, og det ble deretter stille.

Tidligere i vinter viste det seg likevel at Tony Hawk og Activision jobbet med et nytt spill sammen. Det var skateboard-legenden selv som avslørte det i et intervju, uten å gå nærmere i detaljer.

En ny plan

Nå vet vi imidlertid hva slags spill det er snakk om. Og nei, det er ingen ny storsatsning på nestegenerasjons spillkonsoller.

Tvert i mot – det er et mobilspill i samme ånd som «Temple Run», altså handler det om å bevege seg endeløst fremover, samtidig som brettene bidrar med diverse utfordringer.

Det heter «Tony Hawk’s Shred Session». Nettstedet Touch Arcade har lagt ut en omfattende sniktitt på spillet.

Din jobb er blant annet å utføre triks ved å dra fingrene over skjermen.

Mikrotransaksjoner på plass

Opplegget skal være gratis å spille, så det kommer ikke som noe stort sjokk at det vil være mulig å betale seg til raskere fremgang.

Spillet skal ha fem lokasjoner til å begynne med, disse er basert på skatervennlige områder fra den virkelige verden, for eksempel ramper plassert i London og Santa Monica.

Det skal være seks spillbare figurer med, inkludert Tony og hans sønn Riley Hawk.

«Shred Session» er lanseringsklart i løpet av sommeren. Det er foreløpig ingenting som tyder på at et nytt, fullverdig «Tony Hawk»-spill er på vei – og «Skate»-serien er lagt på is - så entusiaster av mer komplekse skatesimulatorer har strengt tatt ingenting å se frem til.

FOTO (Hovedbilde): Mark Blinch, Reuters/Scanpix.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3