En av verdens beste «Smash»-spillere utestengt fra USA

Ble født i et av landene Trump har bannlyst.

30. januar 2017 14:12
E-post fra konsulatet.
(Bilde: Twitter) 

(PressFire.no): En av de første tingene Donald Trump gjorde som president i USA var å bannlyse innreise for personer fra «utvalgte muslimske land»; Irak, Syria, Iran, Sudan, Somalia, Yemen og Libya.

Dette har, ikke overraskende nok, satt sinnene i kok hos mange, og både stater, organisasjoner og enkeltpersoner varsler søksmål mot den sittende regjeringen.

Men innen ting blir fikset, så har dette medført store problemer for mange. For også personer som har delt statsborgerskap med noen av de nevnte landene, eller har foreldre fra de, blir nektet innreise.

«Mr. R» i aksjon under Eclipse 2.
(Bilde: PressFire.no) 
«Mr. R» i aksjon under Eclipse 2.
(Bilde: PressFire.no) 

«Smash»-spiller får ikke reise

For e-sportutøvere har dette også blitt et problem. I dag tweetet en av verdens beste «Smash Bros.»-spillere, Ramin «Mr. R» Delshad, at han ikke lenger kan reise til USA for å delta i turneringer der.

Delshad er født i Mahabad i Iran og har to iranske foreldre, men har bodd hele livet i Nederland, og har statsborgerskap i begge landene takket være dette.

Det spiller ingen rolle, noe konsulatet i Amsterdam bekrefter i en e-post til Delshad: Ingen som har dobbelt statsborgerskap får komme inn i USA.

Går glipp av storturneringer

Dette er problematisk all den tid de aller fleste større turneringene i «Smash 4» pågår i USA, og så godt som alt av pengepremier er å hente der, for en som forsøker å livnære seg på å spille.

Delshad ser ut til å ta det hele med fatning, selv om han vanligvis brukder å være i USA nesten månedlig, og sier på Twitter at han nå vurderer å dra til Japan for å trene i perioden utestengelsen gjelder.

Bannlysningen er i første omgang satt til nitti dager, noe som betyr at Delshad går glipp av minst én stor turnering – CEO Dreamland.

Tidligere har også den svenske «Smash Bros. Melee»-spilleren William «Leffen» Hjelte blitt nektet innreise i USA, men den gangen var det på grunn av visumkrøll.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3