En av Norges mest sentrale spillutviklere er død

Amerikaneren Jory Prum ble bare 41 år gammel.

24. april 2016 16:12
Jory Prum sammen med «The Walking Dead»-
skuespiller Melissa Hutchinson
under By:Larm i 2014

(PressFire.no): Lydtekniker, -designer og komponist Jory Prum er død.

Prum, som de siste årene var en svært sentral personlighet blant norske spillutviklere, ble hardt skadd i en motorsykkelulykke der en bil skal ha rygget ut i veien og truffet han.

Fyldig karriere

Prum har hatt en svært fyldig karriere, og jobbet tidligere for Double Fine og Telltale Games med blant annet «The Walking Dead», «Grim Fandango», «Sam & Max», og har også jobbet på spill innenfor «Star Wars: KOTOR»-, «Monkey Island»-, «Sim City»- og «The Sims»-seriene.

Et av han siste prosjekter var remasteren til «Day of the Tentacle», som kom ut for rundt en måned siden - der han også var med i bakomfilmen til prosjektet.

Han jobbet også på film-produksjoner som «Lost in Translation», og var i teamet som mottok en Oscar for arbeidet på Pixars kortfilm «For the Birds» i 2000.

Prum ble født i Fullerton, California i 1975 og tok en bachelor i lyddesign ved California Institute of the Arts. Etter dette jobbet han blant annet hos Jim Hensons Creature Shop (kjent for blant annet «The Muppets»), Disney Online og selveste LucasArts før han startet sitt eget studio i Fairfax.

De siste årene var Prum svært opptatt av den gryende norske spillutvikler-scenen, og var involvert i «alt» av prosjekter på norsk jord. Han jobbet så mye i Norge at han hadde leilighet utenfor Oslo, og var i ferd med å fullføre et norskkurs for å lære seg språket.

Han hadde etter det PressFire erfarer store planer om å åpne et eget studio her.

Av norske utgivelser han jobbet med finner vi spill som «Among the Sleep», «Drømmefall: Kapitler» og «Shiftlings», i tillegg til de kommende «Through the Woods» og «Earthlock». Han jobbet også med bandet Dream Theater på deres kommende RPG-spill.

Et sjokk for mange

I sosiale medier minnes venner og kolleger Prum som en one-of-a-kind person.

- Jory rørte livet til mange med sitt talent og sitt snille vesen. Fra LucasArts til «Broken Age» og «Grim Fandango Remastered», vi kunne ikke gjort det uten han, skriver Double Fine-sjef Tim Schafer på Twitter.

- Å se Jory gå fra LucasArst, Double Fine og Pixar til å jobbe med små ukjente norske indieutviklere var stort for oss alle. Han var helt instrumentell i å koble norske utviklere sammen med resten av utviklerverdenen, skriver tidligere Funcom-ansatt og nåværende foreleser hos Universitetet i Sør-Wales, Trygve Bjellvåg.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3