Embracer legger ned nykjøpt studio

200 personer mister jobben.

2. november 2022 02:42

​(PressFire.no): I august ble Embracers oppkjøp av en rekke understudioer fra Square Enix ferdigstilt. I pakken var Eidos Montreal, Crystal Dynamics og Onoma – pluss alle merkevarer disse studioene eide, inkludert «Tomb Raider» og «Deus Ex».

Nå legges Onoma ned. Selskapet lagde spill som «Hitman Go», «Lara Croft Go» og jobbet på et mobil-MMO basert på «Avatar: The Last Airbender».

Det var Bloomberg som først meldte om saken, som så er bekreftet av Embracer.

Det er bare tre uker siden Onoma skiftet navn fra Square Enix Montreal, og hadde akkurat startet arbeidet med å gi ut «Avatar»-spillet.

Også en kvalitetssikrings-underavdeling legges ned. Til sammen berøres mer enn 200 ansatte – Embracer sier de jobber med å flytte noen av disse til andre deler av selskapet.

– Å stenge kvalitetssikringsavdelingen og Onoma er en vanskelig avgjørelse og en som er tatt etter forsiktige vurderinger. Vi takker alle ansatte for deres bidrag over årene og håper å finne plasser til så mange som mulig.

Ifølge Bloomberg-artikkelen skal Eidos Montreal ha kansellert et kommende ikke-annonsert spill og skalert ned et annet de jobber på. De skal også ha inngått en avtale med Microsoft om å hjelpe til med utviklingen av det kommende «Fable»-spillet fra Playground Games.

Eidos Montreal skal også ha startet utviklingen av et nytt «Deus Ex»-spill.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3