Embracer Group kjøper syv nye spillstudioer

Inkludert «Duke Nukem 3D»-studioet 3D Realms.

5. august 2021 16:26

​(PressFire.no): Katalogen til Embracer Group (som tidligere het THQ Nordic) er blitt absurd stor etter at de har handlet utrolig mange spillutviklere og -utgivere de siste årene.

Nå har de nok en gang åpnet pengepungen, og handler blant annet gode gamle 3D Realms, som i sin tid utviklet «Duke Nukem 3D». De skal ha seks prosjekter på gang, inkludert en «Rise of the Triad»-remaster.

3D Realms og danske Slipgate Ironworks vil legges under Saber Interactive, en utgiver som Embracer eier.

«Lost in Harmony»-utvikler DigixArt kjøpes og legges under Koch Media. De jobber nå på roadtrip-spillet «Road 96», som vi tidligere har skrevet om her. Det samme skjer også med VR-utvikler Vertigo Games.

«Huntdown»-utvikler Easy Trigger og «Ghost Ship Games»-utvikler Deep Rock Galactic kjøpes og legges under utgiver Coffee Stain Studios.

Til slutt kjøpes utviklerne CrazyLabs, som jobber med mobilspill. For å runde av kjøper Embracer også e-kommers -selskapet Grimfrost, som spesialiserer seg på vikingutstyr.

Embracer Group eier nå intet mindre enn 68 studioer via diverse undergrupper. Listen av spillserier de har samlet de siste årene er så lang at vi for lengst har mistet oversikten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3