Elon Musk pådro seg nettets vrede etter han nektet å kreditere «Nier: Automata»-fan

Nå later han som han har slettet Twitter-kontoen sin.

18. juni 2019 11:25

(PressFire.no): Det ble litt hissig barnegråt på Twitter i går kveld, etter at Tesla-sjef Elon Musk la ut et bilde av «Nier: Automata»-hovedperson YoRHa No. 2 Tybe B, eller bare 2B, om du vil.

Bildet, et digitalt maleri av den franske spilldesigneren Meli Magali, ble delt til Musks 27 millioner følgere.

Av en eller annen grunn nektet han å kreditere hun som hadde lagd bildet, og svarte blankt «nei» da noen påpekte at han kanskje burde gjøre det.

Istedet proklamerte heller at «ethvert fjols kan finne ut hvem kunstneren er på noen sekunder» og at å kreditere opphavet til bildet er å «ødelegge Twitter som medie».

- Jeg skulle ønske folk kunne slutte å kreditere kunstnere på Twitter når ethvert fjols kan finne ut hvem det er på noen sekunder. Det ødelegger mediet, skriver han.

Det hele skapte furore, og mange angrep Musk for holdningen, samtidig som Magali ble druknet i støtteerklæringer.

- Tusen takk til alle for å beskytte kunstverket mitt og for å si ifra til med. PS: Elon, det er ikke kult å ikke kreditere meg, skriver hun på Twitter.

Alle tweetene om det hele har blitt slettet i etterkant, og nå later Musk heller som at han også har slettet Twitter-kontoen sin. Han har fjernet profilbildet sitt og har ikke postet noe siden.

«Nier: Automata» har blitt en kulthit, og en stor mengde fan-art, spesielt av 2B, er produsert og postet i sosiale nettverk. Det blir det neppe mindre av etter Musks hissige kromspring.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3