«Elite: Dangerous» får Oculus Rift-støtte på lansering

11. mars 2016 11:47

(PressFire.no): Frontier Developments kunngjør nå at romkjøpmannsmuglerpiratsimulatoren «Elite: Dangerous» får støtte for vr-brillene Oculus Rift allerede på lanseringen.

Det vil si at de som får Oculus Rift allerede i slutten av mars og utover kan spille «Elite Dangerous».

Spillselskapet skal heller ikke ta noe betalt for Oculus Rift-støtten, så eier du allerede spillet vil det komme en oppdatering som åpner for støtte. Så lenge du har Windows-versjonen av «Elite: Dangerous» da Oculus Rift støtter ikke Mac.

De som vil migrere inn i Oculus-butikken kan også få en kode for å flytte spillet inn til vr-butikken, selv om dette ikke er nødvendig for at spillet skal fungere sammen med vr-brillene.

Bytter ikke leir

Dette kommer etter at det i januar ble spekulert i om Frontier Developments ville droppe støtte for Oculus Rift, da til fordel for HTC Vive.

Spekulasjonene startet da Frontier Developmens kunngjorde jobben med SteamVR og HTC Vive, men dette skyldtes rett og slett at SteamVR hadde de ferdige driverne klar før Oculus.

De påpekte imidlertid at de jobber sammen med Oculus for å lage Oculus Rift-støtte.

HTC Vive-støtten har foreløpig ikke fått en endelig dato, men brillene slippes 5. april.

«Elite: Dangerous» var svært tidlig ute med å støtte vr, hvor du blant annet kan se deg rundt i romskipets cockpit når du bruker vr-briller.

Uklart rundt PS4

Spillet er foreløpig tilgjengelig for Windows, OS X og Xbox One – en PlayStation 4-versjon skal være planlagt, men den har ikke fått en dato.

Frontier Developments har heller ikke sagt noe om eventuell støtte for PlayStation VR.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3