Eldreopprør mot EA

En gruppe pensjonerte idrettsutøvere planlegger å saksøke EA og John Madden for å ha brukt deres gode navn og rykte i NFL-spillserien.

20. april 2009 16:19

Den tidligere NFL-spilleren Dave Pear (55) er en driftig kar til tross for fotballpensjonsalderen. Han bruker blant annet fritiden sin på å skrive blogg.

I bloggen kan han nå overbringe nyheten om at pensjonistkollega og tidligere NFL-spiller Bernie Parrish (72) forbereder seg på å reise sak mot Electronic Arts og John Madden, og står i spissen for et sporty eldreoppgjør.

Madden (73) spilte aktivt på slutten av 50-tallet, men måtte legge opp i 1959 bare ett år etter å ha blitt draftet til Philadelphia Eagles. På 60-tallet begynte han på det som skulle bli en lang trenerkarriere, før han i 30 år - fra 1979 til 2009 - jobbet som kommentator på amerikansk fjernsyn.

Og melkeku for spillgiganten EA.

- VIL DU FEIE OVER KOLLEGENE DINE?

Bakgrunnen for det varslede søksmålet er at Parrish og flere kolleger fra den amerikanske fotballserien NFL oppfatter det som et personlig tyveri når EA har gitt ut Madden-spill i en årreke, der Parrish og flere legender innen sporten er med.

Se også: Skjermbilder fra «Madden NFL 09».

Dette har skjedd uten at disse spillerne har fått kompensasjon, mens John Madden (bildet) har blitt styrtrik.

I bloggen til Pear legger Parrish fram sine synspunkter, og forskutterer at de kommer til å reise sak mot EA og Madden.

- De pensjonerte NFL-spillerne som ble brukt i Maddens EA-spill vil saksøke Madden og EA for å ha brukt oss i disse spillene uten å kompensere oss, skriver Bernie Parrish.

- Maddens agent Sandy Montag skryter av at han og Madden har tjent over 100 millioner dollar på royalties, mens de pensjonerte NFL-spillerne som ble brukt i spillene ikke fikk noe betalt.

- Jeg tviler på at han ønsker å måtte svare fansen når de vil spørre ”Hvorfor, John Madden? Hvorfor vil du feie over disse pensjonerte spillerne? Du virket som en skikkelig vennlig, oppriktig grepa kar?".

Dette er ikke første gang de iltre NFL-pensjonistene går til sak for å få en større bit av diverse kakevarer. Ifjor samlet 2062 eks-fotballspillere seg og saksøkte spillerforeningen i en lignende rettighetsbetinget tvist, med det resultat at de mottok til sammen 28 millioner dollar, skriver Joystiq.

Dette er penger Parrish nå ber NFL-legendene øremerke for en ny runde i rettsapparatet. Denne gang er det John Madden og spillutgiveren EA som blir skyteblink i retten.

Nylig annonserte EA at de ønsker å fortsette med Madden NFL, til tross for at hovedpersonen selv denne våren annonserte at han trekker seg tilbake fra rampelyset.

Det første Madden-spillet kom ut til Apple II-computeren i 1988, og har kommet i nye, årlige versjoner siden. «Madden NFL 10» er under utvikling hos EAs Tiburon-studio og er planlagt utgitt denne høsten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3