- Eldre som spiller dataspill har det bedre

Ny forskning kan snu opp ned på eldreomsorgen.

6. mars 2013 14:34

(PressFire.no): I en fersk forskningsrapport, som nå er publisert i Computers and Human Behaviour, kommer det frem at eldre som spiller dataspill har en større «emosjonell velvære».

Det er universitetet i Nord-Carolina, USA, som har spurt 140 personer over 63 om de spiller dataspill, og i så fall hvor ofte.

- Har det bedre

Undersøkelsen viste at eldre som spiller dataspill, inkludert de som bare spiller av og til, hadde en høyere følelse av velvære.

De som ikke spilte viste mer negative følelser og høyere tendens til depresjon.

- Forskningen vi har publisert antyder at det er en kobling mellom spilling og bedre velvære og emosjonelle funksjoner, sier Dr. Jason Allaire om forskningen til Medicalexpress.com.

En professorkollega i psykologi forteller videre at de nå vil forske mer på feltet:

Spilling i Alzheimers-behandling

Forskning i Sverige skal også ha påvist at bruk av dataspill hjelper Alzheimers-pasienter - Kungliga Tekniska högskolan i Sverige tok de i bruk Nintendo Wii i et behandlingopplegg.

 Det er vanskelig å finne varierte og velfungerende øvelser for disse pasientene. Med en bevegelseskontroller viser det seg at Nintendo Wii er et utmerket redskap for demenssyke, sa forskeren Helena Tobiasson ved KTH i en pressemelding.

Ifølge forskeren skal det være en stor forskjell på spillenes simulerte aktiviteter og mer typiske treningsaktiviteter, som sittetrening eller å «plukke epler» 


86 år og hardcore gamer

Noen eldre spiller også mer enn andre – BBC hadde tidligere i år et innslag om 86 år gamle Hilda Knott som har spilt dataspill i 40 år.

Knott forteller BBC at det er progresjonen i spillene og følelsen av å spille det ferdig som holder henne interessert. Hun mener også at spillene med gåter og strategi holder hennes mentale helse vedlike.  

I innslaget spiller Knott blant annet «Disgea 4», som ikke akkurat kan anses for å være blant de mest tilgjengelige spillene. 

Foto: Faksimile BBC

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3