«Elder Scrolls 6» kommer tidligst i 2028

Ifølge Xbox-sjefen.

24. juni 2023 16:27

(PressFire.no): Høringene i saken mellom det amerikanske konkurransetilsynet FTC og Microsoft er i gang. Førstnevnte ønsker å stanse oppkjøpet Microsoft skal gjøre av Activision fordi det angivelig vil skade konkurransen i markedet.

I forbindelse med dette har det nå blitt avholdt høringer for retten, der blant annet Xbox-sjef Phil Spencer har avgitt forklaring. Han ble blant annet spurt om Microsoft har nådd de interne målene for Xbox, noe han kunne bekrefte at de ikke gjorde.

– Ikke enda, nei, svarte Spencer.

Spencer fikk så spørsmål om det kommende «Elder Scrolls 6», oppfølgeren til «Skyrim», som ble annonsert for noen år siden. Utvikler Bethesda er forts​att opptatt med å lage «Starfield», så spillet er sannsynligvis ikke kommet forbi - planleggingsstadiet enda.

– Det er mange år til spillet kommer, men det er et spill vi har annonsert at vi skulle starte arbeidet på, sier Spencer.

Han forteller videre at, siden det er det samme teamet som jobber med «Starfield», så aner de ikke hvilke plattformer spillet vil komme til. Potensielt vil ikke spillet komme til Xbox Series S/X heller, siden det kan være at spillet ikke er ferdig før neste konsollgenerasjon.

– Jeg tror vi har vært litt uklare på hvilke plattformer det kommer på, ettersom det er så langt vekk. Det er vanskelig for oss å bestemme akkurat hvilke plattformer spillet vil lanseres på.

– Vi snakker om at det sannsynligvis er mer enn fem år unna.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3