Ekte gjengmedlemmer bidrar til «GTA V»

- Ett gjengmedlem kom akkurat ut av fengsel.

5. september 2013 10:48

(PressFire.no): Den ekstremt populære spillserien «Grand Theft Auto» har lenge latt seg inspirere av gategjenger og organisert kriminalitet.

I det nye og femte kapittelet, som slippes om to små uker, skal utviklerne hos Rockstar ha tatt inspirasjonen ett hakk videre.

Ekte gjengmedlemmer

Det er produsenten bak spillet, Lazlow Jones, som avslører overfor en radiostasjon i Chicago at de har brukt ekte gjengmedlemmer i utviklingen av spillet.

- Når vi tar opp stemmene som skal være i omgivelsene, går vi for autentisitet.  

- I dette spillet er rivaliserende gjenger en del av historieelementet.  Vi har sorte gjenger og latinamerikanske gjenger. Vi har rekruttert en fyr som får tak i ekte gjengmedlemmer, som i ekte gjengmedlemmer. Da mener jeg fyrer fra El Salvador med fantastiske tatoveringer og én som kom ut av fengsel dagen før.

- Vi hentet inn disse fyrene for å ta opp stemmene til gjengmedlemmene i spillet, fordi du vil jo ikke ha en flåsete skuespiller fra LA som gikk til en fancy skole og prøver på å være et knallhardt gjengmedlem. Det er ingenting som er verre enn det.

Mer autentisitet

Han forteller videre at de også har bidratt til å gjøre språket mer autentisk.

- De ser på sitatene og sier «jeg ville ikke sagt det sånn. Hvis jeg var forbannet på en annen gjeng, ville jeg ikke sagt det sånn».

I «Grand Theft Auto V» tar du rollen til tre forskjellige hovedroller, som sammen skal utføre et bankran som et slags «Ocean’s Three».  

Handlingen vil i stor grad foregå i en fiksjonell utgave av 

«Grand Theft Auto V» slippes til PS3 og Xbox 360 16. september. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3