Ekstremsnowboarding i «SSX: Deadly Descent»

Kjør ned de farligste fjellene i verden. Se annonseringstraileren.

12. desember 2010 13:25

Et nytt spill i snowboardserien «SSX» har nå formelt blitt annonsert av spillgiganten Electronic Arts.

I forbindelse med Spike TVs kåring av årets beste spill, ble det for noen dager siden sluppet en teasertrailer med et helikopter som flyr mot et fjell. Det ble da spekulert i om det kunne være et nytt SSX som ville bli annonsert, men et nytt spill i Battlefield-serien ble også nevnt som mulig kandidat.

Den nye traileren er en forlengelse av denne teasertraileren, og bekrefter altså at det er snakk om et nytt«SSX», med den fulle tittelen «SSX:Deadly Descents».

I traileren flyr en snowboardkjører med helikopter til toppen av Kagmara-kjeden i Himalaya-fjellene, mens du også kan se at helikopteret har minst åtte andre fjell notert på den ene døra. Flere av fjellene er krysset ut, noe som kan indikere at det er snakk om flere fjell i spillet.

Det kan også se ut til at spillet vil ha elementer fra andre ekstremsporter – når snowboarderen i traileren havner utenfor en skrent får han vinger lik de som basehopperne bruker når de skal «fly». Ikke bli overrasket om det også er fallskjermer involvert.

nettsiden til spillet fortelles det at du er med i et team som bestiger de farligste fjellene i verden.

Fjellvettreglene

- Teamet vil reise verden rundt for å konfrontere det verste moder natur kan komme med, står det på hjemmesiden.

- Fra fjelltoppene i Himalaya-fjellene, hvor luften er så tynn at brettkjørerne må kjøre gjennom dødssonene i enorm hastighet for ikke å miste bevisstheten, til isfjellene i Antarktis hvor et lite glimt av sol er eneste overlevelsestaktikken når temperaturen synker under 50 minusgrader.

I en fokusgruppetest tidligere i år, beskrev EA selv spillet som «en intens kamp mot kreftene som oppstår når du kjører snøbrett i de mest spektakulære og øde fjellene på jorden», hvor du også må unngå, kjøre fra og ri på toppen av store snøras. Det har også blitt nevnt fallende kampesteiner, orkaner og bresprekker.

Ryktene om en gjenoppliving av spillet har tiltatt etter at EA sikret seg domenenavn som DeadlyDescents.com, DeadlyDescents.com og SSXFirstDescent.com.

En kilde skal ha fortalt Kotaku at det nye spillet vil ta serien tilbake til røttene. De to siste spillene i serien ble ikke like godt mottatt som «SSX 3», som av mange regnes som det beste i serien. Det siste spillet som kom kun til Wii i 2007 og fikk navnet «SSX Blur».

Ingen spesifikke plattformer eller en utgivelsesdato er ennå annonsert spillet, men EAs webshop viser spillet for Xbox 360 og PS3. Takk til Anders Wollan for tips.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3