Eksemplar av «Super Mario Bros.» solgt for over 865 000 kroner

Med god margin verdens dyreste spill.

18. februar 2019 11:13

(PressFire.no): Et eksemplar av «Super Mario Bros.» til NES har blitt solgt for utrolige 100 150 amerikanske dollar, noe som er en ny verdensrekord for salg av et dataspill.

Det er rett i overkant av 865 000 norske kroner – for et spill som ble produsert i over 40 millioner eksemplarer. Så hva er det som gjør denne kassetten så utrolig?

Det skal være snakk om den aller første versjonen av spillet, dette – produsert i 1985, året da NES først dukket opp i USA.

Dette i seg selv er ikke så fryktelig spennende, men 1985 er et litt spesielt år for NES. Konsollen kom nemlig ikke ut offisielt før året etter, og var bare tilgjengelig i to testområder (New York og senere Los Angeles) i 1985.

Det er faktisk ingen som er helt sikker på når «Super Mario Bros.» faktisk ble lansert. Var det samtidig med maskina? Var det like etter? Nintendo selv har ikke snøring.

Kun et eneste eksemplar fra denne tiden er kjent, og det er denne som nå ble solgt for den astronomiske summen. Til alt overmål viser det seg også at spillet er i perfekt stand, fortsatt forseglet.

Ifølge Wata Games-sjef Deniz Kahn, som jobber med å rangere dataspill for samlere, sier kvaliteten er uhørt for spill som kommer fra testperioden til NES – som alle kjennetegnes av et Nintendo-klistremerke som ikke er å finne etter denne perioden (alle senere spill kom i tettpakket plast).

Teip-forseglet.

- Dette spillet vil kanskje være målestokken for alle forseglede NES-spill fremover, sier han til Arstechnica.

Han ga spillet 9,4 av 10 mulige poeng på deres stand-skala, og spillet lever nå sine eldre dager i en tett plastboks.

Dette er, med god margin, det dyreste spillet noensinne. Det eneste som kan komme til å selge for mer, er ifølge Kahn et eksemplar av den første runden med «The Legend of Zelda»-spill. Han har bare hørt rykter om ett eneste eksemplar av denne, men aldri sett bilder.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3